Wałek napełniany wodą Tescoma DELÍCIA z regulacją wysokości
Kod produktu: 630176
Doskonały do łatwego rozwałkowywania ciasta drożdżowego, tłuszczowego i ziemniaczanego, marcepanu i ozdób cukierniczych na dowolną grubość. Z pierścieniami dystansowymi do równomiernego rozwałkowywania ciasta na płaty o grubości 1,5 lub 3 mm. Dzięki wałkowi napełnionemu wodą o odpowiedniej temperaturze, można idealnie i szybko rozwałkować zarówno ciasto, jak i ozdoby cukiernicze. Ciasto nie klei się do powierzchni wałka. Wałek został wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej, wytrzymałego tworzywa sztucznego i silikonu. Nie należy myć w zmywarce.
Wymiary:
- długość całkowita: 45 cm
- długość powierzchni roboczej: 37 cm
- średnica: 5 cm
SPOSÓB UŻYCIA: Należy zdjąć zamknięcie, a do wałka nalać wody do ok. 5 cm pod górną krawędź, następnie zamknąć wałek. Do ciast drożdżowych oraz tłuszczowych (kruche, francuskie itp.) wałek należy napełnić ciepłą wodą z kranu (max. 50 stopni C), do ciasta ziemniaczanego, marcepanu oraz ozdób cukierniczych zimną wodą z kranu ( ok. 15 stopni C). Przed rozwałkowaniem ciasta na płat o grubości ok. 1,5 mm, należy nałożyć na wałek wewnętrzne pierścienie dystansowe, aby rozwałkować płat na grubości 3 mm należy nałożyć wewnętrzne i zewnętrzne pierścienie dystansowe. Wałka wodnego bez nałożonych pierścieni dystansowych można używać jako klasycznego wałka do ciasta.
CZYSZCZENIE: po użyciu należy wodę z wałka wylać - wałek należy czyścić wilgotną ścierką, przechowywać ze zdjętym zamknięciem