WAŁEK FORMA DO MAŁYCH ROGALIKÓW CROISSANTÓW ROGALIKÓW
Poznaj wyjątkowy wałek do krojenia ciasta, który jest bardzo pomocny w przygotowywaniu domowych wypieków.
Urządzenie służy do wykonywania idealnie równych mini-rogalików i croissantów.
SPOSÓB UŻYTKOWANIA:
Ciasto francuskie lub drożdżowe rozwałkowujemy na grubość ok. 1 mm. Tocząc wałek po cieście, tworzymy idealnie równe trójkąty o każdym boku długości 9 cm. Na powstałe w ten sposób kawałki nakładamy przygotowany farsz. Trójkąty zwijamy, tworząc w ten sposób wspaniałe rogaliki. Smarujemy je delikatnie białkiem lub posypujemy cukrem i wkładamy do piekarnika.
SPECYFIKACJA:
- materiał - stal nierdzewna + drewno;
- produkt nie chłonie zapachów, nie nasiąka płynami;
- łatwy w czyszczeniu i użytkowaniu;
- przeznaczony do kontaktu z żywnością.
WYMIARY:
- długość - 20 cm;
- szerokość - 6 cm;
- wymiary powstałego trójkąta - 9 x 9 x 9 cm.
Cechy produktu:
- urządzenie do perfekcyjnego wykrawania rogalików;
- po napełnieniu ciasta nadzieniem wystarczy je zagiąć w odpowiednich miejscach;
- pozwala uzyskać kształtne mini-croissanty.