TUPPERWARE
Wałek do ciasta
Praktyczny, lekki i łatwy w użyciu wałek ułatwia przygotowywanie ciast. Wałek zbudowany jest z części do wałkowania oraz 2 nakładanych, ruchomych uchwytów. Podczas rozwałkowywania ciasta porusza się tylko wałek, a uchwyty tkwią mocno w ręce, przez co uchwyt staje się bardzo stabilny przy wałkowaniu nawet bardzo wymagającego ciasta. - W jednym z uchwytów wałka znajduje się nakrętka. Po odkręceniu przez otwór możemy wlać zimną lub gorącą wodę i zamknąć szczelnie nakrętką. Do wałkowania ciasta drożdżowego wałek należy wypełnić ciepłą wodą. Już w czasie rozwałkowywania ciasto zacznie rosnąć. Podczas przygotowywania innych rodzajów ciasta, na przykład kruchego, należy użyć zimnej wody lub nawet wody z kranu z kostkami lodu. Przy wałkowaniu ciasta francuskiego ciasta należy poruszać wałkiem tylko w jednym kierunku. Idealnie gładka powierzchnia sprawia, że ciasto nie przykleja się do wałka.
Produkt Nowy i Oryginalny