WAFLE WIELOZBOŻOWE BEZGLUTENOWE BIO 100 g - FIORENTINI
- Cechy: wegetariański|certyfikowany bezglutenowy|bez cukru|ekologiczny|bez laktozy|wegański
- Zawartość netto: 100 g
- Producent: FIORENTINI
Ekologiczne i bezglutenowe wafle wielozbożowe marki Fiorentini.
Wafle Fiorentini powstają tylko z naturalnych składników - bez konserwantów, sztucznych barwników, spulchniaczy oraz cukru.To połączenie ryżu, kukurydzy, gryki, prosa i amarantusa.
wpływ na zdrowie:
Ryż pełnoziarnisty jest bogaty w błonnik, minerały (wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas i sód) oraz w witaminy z grupy B.
Proso, amarantus i gryka są bogatym źródłem witamin z grupy B, PP, E, aminokwasów, a także żelaza, wapnia i potasu. Oprócz tego zawierają dużą ilość błonnika i – w porównaniu ze zwykłą pszenicą – duże ilości białka.Kolejną zaletą tych produktów jest stopniowe uwalnianie energii, co sprawia, że pozostajemy syci długo po posiłku.
zastosowanie:
Wafle wielozbożowe Fiorentini mogą stanowić substytut konwencjonalnego chleba, czy słodkich przekąsek. Dobrze smakują posmarowane zarówno słodkimi, jak i wytrawnymi dodatkami.
Przykładowy przepis: Wafle Fiorentini doskonale smakują z dodatkiem mozzarelli lub serka koziego i pomidora oraz bazylii. To lekkostrawny i dietetyczny posiłek.
skład:
ryż* i pełnoziarnisty ryżbrązowy* (65%), kukurydza* (30%), gryka* (3%), proso* (1%), amarantus* (1%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1609 kJ / 380 kcal
Tłuszcz: 2,3 g;
w tym kwasy nasycone: 0,6 g;
Węglowodany: 80,1 g;
w tym cukry: 0,7 g;
Błonnik: 3,2 g;
Białko: 8,1 g;
Sól: 0,003 g
cechy produktu:
Bez cukru, bez laktozy, certyfikowany bezglutenowy, ekologiczny, wegetariański, wegański
kraj producenta:
Włochy
producent:
Fiorentini
zawartość netto:
100 g