Informacje o produkcie
Wafle ryżowe wytwarzane są w 100% z naturalnego ryżu brązowego. Brązowy ryż jest niepolerowany, stąd w odróżnieniu od białego ma o wiele więcej dobroczynnych dla naszego organizmu właściwości pełnego ziarna. Wafle ryżowe zawierają węglowodany złożone, które są jednym z głównych źródeł energii w żywieniu człowieka. Są również cennym źródłem błonnika, który wspomaga pracę układu pokarmowego i który pęczniejąc w żołądku zatrzymuje uczucie sytości na dłużej. Z tego względu jest polecany wszystkim pragnącym zachować szczupłą sylwetkę.
Wafle ryżowe nie zawierają glutenu dlatego mogą być spożywane przez osoby chorujące na celiakię i stosujące dietę bezglutenową.
To idealna przekąska szczególnie dla osób aktywnych. Z powodzeniem zastępują tradycyjne pieczywo.
Składniki:
100 % ryż brązowy okrągłoziarnisty
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna (kJ i kcal)
1612 kJ / 381 kcal
Tłuszcz (g)
2,9 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone (g)
0,8 g
Węglowodany (g)
79 g
W tym cukry (g)
1,2 g
Białko (g)
8,0 g
Sól (g)
0,05 g
Parametry
Przechowywanie
Temperatura pokojowa
Masa netto
0.11 kg
Masa brutto
0.113 kg
Przechowywanie przed otwarciem
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.