Składniki: LAKTOZA (Z MLEKA), sacharoza, mikroflora grzybków kefirowych, drożdże kefirowe, liofilizowane szczepy bakterii: Lactococcus lactis, Streptococcus thermophilus, Leuconostoc mesenteroides, Lactobacillus acidophilus; Bifidobacterium lactis, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Lactococcus lactis ssp. Lactis.
masa netto: 1 fiolki = 0,5 g. Opakowanie zawiera 2 fiolki
Należy przechowywać w temp +2 do +8 st. Możliwy okres transportu w temp do +30 st C do 10 dni. Fiolka przeznaczona do ukwaszenia od 1 do 3 litrów mleka.
Wartość energetyczna w 100 g gotowego produktu po przygotowaniu wg instrukcji na bazie mleka o zawartości tłuszczu 2%
Wartość energetyczna 213kJ/34kcal
Tłuszcz 2,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g
węglowodany 4,8 g
w tym cukry 4,8 g
białko 3,4 g
sól 0,1 g
Dystrybutor: Gama-tech Leszek Marek Krześniak