Mąka Migdałowa 250g z firmy Vivio
Mąka migdałowa powstała w 100% w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych migdałów. Posiada charakterystyczny migdałowy smak i jest bardzo sycąca. Jest to produkt bezpieczny dla osób będących na diecie bezglutenowej. Mąka migdałowa zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, dzięki czemu może pomóc w obniżeniu poziomu “złego” cholesterolu.
Mąka migdałowa jest idealna do zagęszczania zup i sosów. Polecana także jako alternatywa dla tradycyjnej mąki pszennej, do wypieku ciast i pieczywa. W każdym przepisie można śmiało zamienić ¼ tradycyjnej mąki na mąkę migdałową. Produkt świetnie sprawdzi się jako składnik ciastek, omletów, tart i mokrych ciast (np. brownie).
Dla bezpieczeństwa informujemy, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające gluten.
Opakowanie zawiera 250g