SUPLEMENT DIETY
VISANTOL 500 ml
Kwasy tłuszczowe OMEGA 3,6,9 z czterech roślin:
- Len
- Ogórecznik
- Wiesiołek,
- Czarna porzeczka
Visantol zawiera estry etylowe niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) Omega 3, 6, 9 w postaci płynnej, wyizolowane z tłoczonych na zimno olejów roślinnych (lnianego, ogórecznika, wiesiołka, czarnej porzeczki). Uzupełnia codzienną dietę w niezbędne kwasy tłuszczowe Omega 3, 6, 9, dostarczając je w doskonałej proporcji.
Składniki odżywcze Ilość w 5 ml %RWS
Omega-3 Kwas alfa-linolenowy w postaci estru etylowego 2,2 g **
Omega-6 Kwas linolowy w postaci estru etylowego 1,1 g **
Omega-9 Kwas oleinowy w postaci estru etylowego1,0 g**Witamina E (alfa-tokoferol) 1,8 mg 15%
SKŁADNIKI:
- 100% estrów etylowych wyższych kwasów tłuszczowych o wysokiej zawartości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3, 6, 9
- witamina E (alfa-tokoferol)
SPOSÓB UŻYCIA: 5 ml (1 łyżeczka) podczas posiłku.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety.
PRZECHOWYWANIE: w temperaturze pokojowej,
Po otwarciu opakowania przechowywać w temperaturze poniżej 5°C i spożyć w okresie 2 miesięcy.
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej (azotowej).
OPAKOWANIE: 500 ml
PRODUCENT: VISANTO Jerzy Zięba
DATA WAŻNOŚCI: 04/2019
WAŻNE:
Zawarte w Visantolu roślinne kwasy tłuszczowe Omega 3,6,9 występują w unikalnej formie monocząsteczek (estrów etylowych). Forma estrów etylowych zapewnia znakomitą biodostępność oraz wysoką bioretencje kwasów tłuszczowych Omega 3,6,9 w organizmie człowieka.
Visantol to najczystsza 100% roślinna forma kwasów tłuszczowych: Omega-3 (α-linolenowy), Omega-6 (linolowy, γ-linolenowy), Omega-9 (oleinowy) wyróżniająca się całkowitym brakiem toksyczności oraz brakiem występowania jakichkolwiek zanieczyszczeń.
Preparat nie zawiera: przeciwutleniaczy, konserwantów, sztucznych barwników, aromatów, alergenów, metali ciężkich, cyjanogenów, glicerolu, pozostałości pestycydów, zanieczyszczeń mikrobiologicznych.