Virumin dent z żurawiną 120 saszetek
SKŁAD –100% NATURY:
40% łuska gryczana, kwiat hibiskusa, owoc czarnej porzeczki, herbata zielona, owoc żurawiny, malina, owoc aronii, owoc dzikiej róży, liść mięty, jabłko, kwiat malwy czarnej
Produkt nie zawiera soli, barwników oraz sztucznych konserwantów
Nie zawiera produktów pochodzenia zwierzęcego, glutenu, soi, pszenicy oraz drożdży
Sposób przygotowania:
Do filiżanki lub kubka włożyć saszetkę VIRUMIN DENT zalać świeżo przegotowaną wodą (nie wrzątek). Temperatura ok. 80 stopni Celsjusza. Parzyć od 10 do 15 minut.
Stosowanie:
Trzy razy dziennie po 1 saszetce, najlepiej 30 minut przed posiłkiem. Nie słodzić!!!
Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temp. pokojowej, chronić przed światłem.
Opakowanie wykonane z surowców naturalnych: bawełna, dno skórzane. Można wykorzystać do przechowywania kaszy, ryżu, fasoli itp.
Wartość odżywcza w jednej porcji (1 saszetka = 2,5 g produktu)
|
w 100 g |
w 2,5 g (porcja) |
Wartość energetyczna |
355,20 kcal/100 g |
8,88 kcal/2,5 g (1 saszetka) |
Białko |
8,0 g |
0,20 g |
Węglowodany |
74,80 g |
1,87 g |
Tłuszcze |
2,0 g |
0,05 g |
Sprawozdanie z badań VIRUMIN DENT nr 11760/12 – mieszanka suszu owocowego 300 g
Badana cecha |
Jednostka |
Wynik (NP) |
Jednostka (porcja 2,5 g) |
Wynik |
Wapń |
(mg/kg) |
7762 |
(mg/2,5 g) |
19,41 |
Żelazo |
(mg/kg) |
>500 |
(mg/2,5 g) |
1,25 |
Potas |
(mg/kg) |
12819 |
(mg/2,5 g) |
32,05 |
Magnez |
(mg/kg) |
1909 |
(mg/2,5 g) |
4,77 |
NP – niepewność rozszerzona Uc = k*c(stand)zastosowano współczynnik rozszerzenia K = 2 dla prawdopodobieństwa P = 95%
Badania przeprowadziło Laboratorium SGS Polska, Pracownia Analiz Produktów Konsumenckich i Materiałów Przemysłowych w Ożarowie Mazowieckim.