Vilvi ser Mascarpone 82% tłuszczu w suchej masie.
Cechą charakterystyczną mascarpone, odróżniającą go od innych serów z mleka krowiego, jest fakt, że wyrabia się go nie z mleka, lecz ze śmietanki. Najczęściej wykorzystywany do ciast i deserów (np. sernika) przez swój wyjątkowo słodki smak.
Mascarpone 82% tł. w. s. m. ser twarogowy miękki. Masa netto 250 g
Składniki: śmietanka pasteryzowana, regulator kwasowości kwas cytrynowy.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna - 1412 kJ/342 kcal; tłuszcz - 34,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 21,9 g; węglowodany -5,3 g, w tym cukry - 2,0 g; białko - 3,8 g; sól - 0,08 g.
Należy spożyć do: data na opakowania.
Przechowywać w temp.: od 0 C do +6 C.
Data minimalnej trwałości jest jednocześnie nr partii.
Producent: AB „Kelmės pieninė“, Raseinių g. 2, LT-86160 Kelmė, Lietuva/Leedu/Litwa.