Vilgain Filety z tunczyka zołtopłetwego w sosie własnym - pozywna przekąska ze zrownowazonych łowisk bogata w tłuszcze omega‑3
Część grzbietowa tuńczyka żółtopłetwego jest wyjątkowo soczysta w porównaniu z innymi częściami ryby i ma bogaty i intensywny smak. Ryba nie zawiera dodatku olejów, dzięki czemu w tle wyczuwalny jest subtelny słony smak oceanu. Wilgotna, ale jędrna konsystencja doskonale uzupełnia wyjątkowy profil smakowy.
Zrownowazone połowy i ręczne przetwarzanie
Tuńczyk żółtopłetwy jest poławiany przy użyciu zrównoważonych metod połowu, w tym okrężnic, sieci lub haczyków i lin. Dlatego też nasz tuńczyk posiada certyfikat MSC (Marine Stewardship Council), co daje gwarancję zrównoważonego rozwoju, odpowiedzialności za praktyki połowowe i przejrzystości pochodzenia. Po złowieniu tuńczyk biały trafia do La Rioja w Hiszpanii, a najlepsze z nich są przetwarzane przy użyciu tradycyjnych technik przez lokalną rodzinną firmę z bogatą historią w branży rybnej.
Klejnot oceanu pełen składnikow odzywczych
Do najważniejszych składników odżywczych tuńczyka należą kwasy tłuszczowe omega‑3, które mają pozytywny wpływ na poziom cholesterolu i prawidłowe funkcjonowanie układu sercowo‑naczyniowego. Nie zawodzi również pod względem zawartości pełnowartościowego białka, potasu i niektórych witamin z grupy B. Jest to po prostu doskonały, czysty, naturalny surowiec o szerokim zakresie korzyści bez konserwantów i innych substancji balastowych.
W poręcznym słoiczku znajdziemy jedynie mięso ryby w jej własnym soku oraz szczyptę soli. Żadnych innych składników, które nie powinny się tam znaleźć, takich jak sztuczne konserwanty. Spróbuj tuńczyka z sosem teriyaki i ryżem, w sałatce z pomidorkami koktajlowymi i rukolą lub zastąp nim mieloną wołowinę w dmuchanym burgerze rybnym.
Vilgain Filety z tunczyka zołtopłetwego w sosie własnym w punktach:
- soczyste i aromatyczne filety
- ze zrównoważonych połowów okrężnicami i czernice
- certyfikat MSC
- przetwarzane przez rodzinną firmę w Hiszpanii
- wysoka zawartość białka i kwasów tłuszczowych omega‑3
- tylko ryby i sól bez konserwantów