Vivio
VIBIO Syrop z agawy BIO 650g
Data minimalnej trwałości produktu oraz numer katalogowy:
2024/12/17 - VI846
PRODUKT SPOŻYWCZY
Syrop z agawy może stanowić zamiennik cukru białego, jest od niego ok. 1,5 raza słodszy. Jest produktem naturalnym, w smaku jest delikatniejszy od syropu klonowego czy miodu. Zawiera składniki mineralne, witaminy i błonnik. Jest źródłem naturalnego wapnia, magnezu, potasu i żelaza.
Syrop z agawy jest naturalnym słodzikiem pochodzenia roślinnego, dlatego jest odpowiedni również dla wegan.
Można stosować jako dodatek do: herbaty, deseru, ciasta.
Wartość odzywcza w 100g produktu i *RWS%:
Wartość energetyczna: 1253 kJ / 296 kcal 15%
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 71 g 27%
w tym cukry: 69 g 77%
Błonnik: 5,8 g
Białko: 0 g
Sól 0,05 g 1%
*%RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Składniki:
100% BIO Agawa (Agave Salmeana).
Produkt może zawierać: gluten, orzeszki arachidowe, inne orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. po otwarciu najlepiej w urządzeniu chłodniczym w temp. +8 st.C.
Kraj pochodzenia:
Meksyk
Wyprodukowano w Polsce dla:
RADZIOWI Sp.z o.o.
ul. Chopina 8A
336-200 Brzozów
Opakowanie:
650 g