Castell del Remei to piękne winnica o bogatej historii i tradycji. Położone w Rejonie historycznym Pochodzenia Costers del Segre w Katalonii, Hiszpania, to winnica ma korzenie sięgające aż do roku 1780, co czyni ją jedną z najstarszych w regionie.
Ważnym aspektem Castell del Remei jest koncentracja na produkcji wyśmienitych win dojrzewających, co oznacza proces starzenia wina, który z biegiem czasu poprawia jego cechy. Ponadto, winiarnia jest wyjątkowa jako pierwsza w Katalonii zbudowana w stylu Château Bordelés, charakterystycznej architekturze regionu Bordeaux we Francji, cechującej się otoczeniem winnic.
Enolog i właściciel winiarni, Tomàs Cusiné, to wybitna postać w przemyśle winiarskim. Jego zdolność łączenia różnych odmian winogron i tworzenia wyjątkowych mieszanek przyniosła mu uznanie jako jednego z najlepszych twórców win w Hiszpanii. Jego skupienie na jakości i doskonałości w procesie produkcji win przyczyniło się do reputacji Castell del Remei jako producenta wyjątkowych win.
Winiarnia korzysta również z lokalizacji i winnic. Winogrona używane do produkcji wina pochodzą zarówno z samej posiadłości, jak i z działek winnic w górach na terenie posiadłości. Ta różnorodność źródeł pozwala uchwycić różnorodność smaków i cech w produkowanych winach.
Oprócz skupienia na produkcji win wysokiej jakości, winiarnia jest również znacząca ze względu na wartość historyczną i dziedzictwo kulturowe. Fakt, że winiarnia jest najstarsza w Katalonii o tym stylu i specjalizacji, w połączeniu z jej architekturą w stylu Château, dodaje wyjątkowego uroku.
Podsumowując, Castell del Remei to winiarnia o bogatej historii i oddaniu dla jakości i tradycji w produkcji wyśmienitych win dojrzewających. Jej skupienie na doskonałości, w połączeniu z uznawanym enologiem i wartością dziedzictwa kulturowego, sprawiają, że jest znaczącym elementem świata winiarstwa w Katalonii i południowej Europie.
VERMUT CLÀSSIC CASTELL DEL REMEI
Castell del Remei ożywia tradycję tworzenia klasycznych aromatyzowanych win, takich jak ten wermut, w oparciu o historyczny przepis.
Alkohol: 15% obj.
Produkcja: Podstawa wina pochodzi z Macabeo o niskim stopniu alkoholu, blisko 11% obj. Moszcz fermentowany jest w zbiornikach ze stali nierdzewnej pod kontrolą temperatury. Miesiąc maceracji ziołowo- aromatycznych roślin w mieszaninie białego wina i alkoholu. Gdy roztwór ziół i roślin jest gotowy, dodaje się go do wina podstawowego. Powstały roztwór zawierać będzie aromaty i smaki różnych użytych ziół.
Sposób podawania: Spożywać bardzo schłodzone, z lodem, sodą, grejpfrutem, oliwką lub według własnego uznania.
NOTATKA DEGUSTACYJNA
Wybór win i składników roślinnych przywołuje świętą trawę, centaurię, dziwaczną trawę, koślawca oraz przyprawy takie jak gałka muszkatołowa i szafran, z cytrusowym akcentem skórki pomarańczy na końcu. Oferuje aromat przypraw i owoców o słodko-gorzkim smaku oraz bursztynowym kolorze.
To wspaniałe wino sprzedajemy w kartonach pakowanych po 6 szt .
Cena dotyczy 6-ciu szt wraz z dostawą z Hiszpanii
+34 631 744 788 Hiszpania
+48 888 783 429 Polska