VEGGs Roślinny Zamiennik Jajek Cultured Foods, 102g
vEEGs Roślinny Zamiennik Jajek Cultured Foods, 102g
vEGGs to w 100% roślinny zamiennik jajka. Wszystkie osoby nie mogące spożywać jajek lub będące na diecie wegańskiej, w niezwykle łatwy sposób zastąpią nim jajka w naleśnikach, plackach, ciastkach czy panierkach. vEGGsy jest wyprodukowany wyłącznie z naturalnych składników, bez najmniejszej ilości chemii. Bardzo łatwy w użyciu, wystarczy zmieszać proszek vEGGs z wodą i po chwili produkt zmienia się w wegejajko. Opakowanie vEGGs jest przyjazne środowisku.
Składniki:tapioka (skrobia z manioku), mąka ziemniaczana, łuska babki jajowatej, inulina (błonnik z cykorii), substancja zagęszczająca: guma guar*, roślinne. czarna sól himalajska Kala Namak**, barwnik naturalny: karoteny
*Guma guar jest naturalnym wyciągiem z nasion krzewu guar.
** Sól Kala Namak nadaje produktowi jajecznego zapachu.
W opakowaniu znajdują się dwie miarki: 5ml oraz 25ml
Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna 1264kJ/301kcal
Tłuszcz 1,4g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,3g
Węglowodany 56g
w tym cukry 2,3g
Błonnik 27g
Białko 2,8g
Sól 1,9g
Alergeny:Brak informacji
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:NEWFOOD Brian McWhorter Company,
ul. Raszyńska 22B,
05-500 Piaseczno,