vEGGs Omelette - roślinny zamiennik jajek Cultured Foods 180g
vEGGs Omelette — roślinny zamiennik jajek Cultured Foods, 180g
vEGGs „Omelette” to roślinna, 100 % naturalna alternatywa dla jajek, dzięki której przyrządzisz pyszną wegańską jajecznicę, omlet, quiche, frittatę i inne jajeczne dania. Po prostu wymieszaj vEGGsz wodą, wylej na rozgrzaną patelnię i przyrządź veggecznicę, lub też dodaj warzywa, wstawdo piekarnika i przyrządź smaczną zapiekankę. Użyj vEGGs także jako składnik naleśników, słodkich wypieków czy ciasta na pierogi. vEGGs to niezbędnik w każdej kuchni, nie tylko wegan i alergików — mają długi termin przydatności i możesz je wygodnie przechowywać w szafce.
— Odpowiednik 15 wegejajek— Wegański— 100% naturalne składniki— Bez glutenu i innych alergenów— Bez konieczności przechowywania w lodówce, długa data przydatności
Sposób przygotowania:Użyj tyle wegejajek vEGGs, ile kurzych jaj przewiduje przepis.
Przygotowanie jednego wegejajka:Wymieszaj dokładnie 12 g proszku vEGGs (22 ml), 2 ½ łyżki wody (37 ml / 37 g) oraz pół łyżeczki oleju (2,5 ml). Stosuj jak jajko kurze.
vEGGecznica:Przygotuj mieszankę z dowolnej ilości jajek. Wlej mieszankę na rozgrzaną, natłuszczoną nieprzywierającą patelnię. Smaż przez około 5 minut, delikatnie mieszając, przewracając irozdzielając. Mieszaj tylko sporadycznie.