Vegepa - 70% E-EPA z dodatkiem GLA z wiesiołka dwuletniego
Doskonały: w codziennej suplementacji kwasów omega sprzyjającej długoterminowemu utrzymaniu zdrowia
Skoncentrowany EPA z dzikiej sardeli z dodatkiem tłoczonego na zimno organicznego oleju z wiesiołka dwuletniego
Vegepa zawiera wyłącznie naturalne wysokiej jakości składniki. Dzięki zbalansowanemu stosunkowi omega-3 do omega-6 Vegepa doskonale nadaje się do codziennej suplementacji. Wysoka zawartość czystego EPA w połączeniu z GLA z wiesiołka dostarcza naszemu organizmowi niezbędnych kwasów omega-3 i omega-6. Olej w kapsułkach jest chroniony przed utlenianiem dzięki zawartości witaminy E.
Gwarantowana wysoka jakość - certyfikat GMP i certyfikat ALS Food & Pharmaceuticals. Produkt regularnie testowany w Wielkiej Brytanii przez niezależną firmę w celu potwierdzenia czystości i zawartości składników aktywnych. UK patent nr: 2 409 644. International PCT Application nr: PCT/GB2004/005-461
Kwasy omega-3 odgrywają ważną rolę w funkcjonowaniu każdej żywej komórki w organizmie. Są szczególnie istotne przy wielu procesach: polepszają funkcjonowanie systemu krążenia, wzmacniają koncentrację, wpływają na utrzymanie zbalansowanego nastroju i utrzymują w dobrym stanie stawy oraz skórę. Vegepa jest idealnym produktem dla utrzymania na dobrym poziomie energii u osób cierpiących na zespół przewlekłego zmęczenia. Ponadto, Vegepa wspiera funkcje poznawcze, zwłaszcza u dzieci z problemami rozwojowymi.
EPA w produkcie Vegepa pochodzi z oleju rybiego - źródła z największą zawartością długołańcuchowego kwasu omega-3. Ten kwas tłuszczowy stanowi ważny składnik pożywienia, umożliwiając organizmowi produkcję eikozanoidów, substancji, które są konieczne dla zachowania zdrowia i dobrego samopoczucia. Eikozanoidy wspierają zdrowie układu kardiowaskularnego, biorą udział w wyciszaniu stanów zapalnych i są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania systemu odpornościowego.
GLA z organicznego tłoczonego na zimno oleju z nasion wiesiołka dwuletniego, pełni ważną rolę w budowaniu błon komórkowych i poprawia efektywność przesyłania sygnałów między komórkami, w tym komórkami nerwowymi.
Składniki: kwas eikozapentaenowy (etyl-EPA, omega-3) z oleju z dzikiej sardeli (ryba); emulgatory: żelatyna rybia, glicerol; kwas gammalinolenowy (GLA, omega-6) z oleju z wiesiołka dwuletniego (organiczny, tłoczony na zimno); witamina E (mieszane tokoferole).
Porcja dzienna - 2 kapsułki
Zawartość w porcji dziennej:
- EPA (kwas eikozapentaenowy) 560 mg **
- GLA (kwas gammalinolenowy) 18 mg **
- Witamina E (mieszane tokoferole) 2 mg, 17% RWS
- Kalorie 11 kcal **
- Tłuszcz ogółem 996 mg **
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe 66 mg **
- z czego wielonienasycone kwasy tłuszczowe 820 mg **
- z czego jednonienasycone kwasy tłuszczowe 110 mg **
- Białko 317 mg **
- Węglowodany 0 mg **
RWS - Referencyjna Wartość Spożycia
**brak ustalenia Referencyjnej Wartości Spożycia
Dawkowanie:
- dorośli i dzieci powyżej 12 roku życia: 2-4 kapsułki dziennie
- dzieci w wieku 4 do 12 lat: 1 kapsułka dziennie.
Nie zaleca się przekraczania wskazanych dawek bez konsultacji z lekarzem lub terapeutą. Vegepa powinna być zażywana z jedzeniem dla zapewnienia optymalnego wchłaniania. W przypadku równoczesnego stosowania środków rozrzedzających krew oraz w przypadku kobiet w ciąży i matek karmiących zalecana jest konsultacja medyczna. Suplement diety nie może być substytutem zróżnicowanej diety.
Producent:
Igennus Ltd. Registered Office: St John’s Innovation Centre, Cowley Road, Cambridge, CB4 0WS, United Kingdom
Registered in England No. 4934116 | VAT Reg No. GB 831548332