Uważność w jedzeniu
Jan Chozen Bays
- Oprawa: broszurowa
- Ilość stron: 272
- Rozmiar: 20.5x13 cm
- ISBN: 9788324156054
- Rok wydania: 2015
- Wydawnictwo: Amber
- Stan: jak nowa
Odkryj zdrowy i radosny związek z jedzeniem! Przedmowa: Jon Kabat-Zinn Jeśli całym sercem oddasz się opisanym w tej książce praktykom, będziesz wdzięczny sobie i doktor Bays za odzyskanie przyjemności płynących z jedzenia w uspokojeniu i radości. Jon Kabat-Zinn Mindfulness (uważność) nie jest modą, choć tak o niej głośno na świecie. Nie jest religią, choć daje nadzieję. Nie jest filozofią, choć wskazuje drogę świadomego i spokojnego życia. O uważności pisze i czyta cały świat, a miliony ją praktykują. Times poświęcił jej okładkę 'Rewolucja mindfulness'. Brytyjski Instytut Zdrowia rekomenduje ją w leczeniu i walce ze stresem. Uczą się jej światowi przywódcy w Davos i dzieci w szkołach. Uważność to nasz ratunek: sposób by życie nie pędziło obok nas, tylko byśmy je przeżywali. Na podstawie najnowszych badań naukowych i własnej praktyki Jan Chozen Bays pokazuje, jak uważność może zmienić nasz stosunek do jedzenia, jego rolę w naszym życiu oraz pomóc rozwiązać wiele problemów dotyczących nie tylko jedzenia. Uważność w jedzeniu to sztuka pełnego skupienia się na smakach, zapachach, formach, myślach i uczuciach, które towarzyszą posiłkowi. Wtedy można odkryć, że jedzenie to wielka przyjemność. Niezależnie od tego, czy masz nadwagę, cierpisz na zaburzenia układu pokarmowego czy chcesz po prostu czerpać więcej radości z życia, ta książka ci pomoże. Dowiesz się jak: słuchać mądrości swojego ciała, by wiedzieć, co, kiedy i ile jeść jeść mniej i najedzonym lepiej rozumieć swoje problemy z dietą Doktor Jan Chozen Bays, pediatra i nauczycielka buddyzmu zen, uważności w jedzeniu uczy od 20 lat. Jest autorką bestsellera Mindfulness: Jak wytrenować dzikiego słonia i inne przygody w praktyce uważności.
Stan książki
Poniżej opis stanu książki ↓
JAK NOWA
- Niezauważalne lub znikome ślady używania, które mogą obejmować nieuniknione następstwa użytkowania książki (mogące pojawić się m.in. w procesie przechowywania),
- delikatne zagięcie pojedynczej kartki,
- ledwie dostrzegalne zabrudzenie okładki lub pojedynczych stron.
Żadna z wyżej wymienionych wad o charakterze wizualnym lub mechanicznym nie wpływa na kompletną zawartość książki oraz możliwość odczytania jej pełnego tekstu.