Podręcznik do Przedmiotu w Branży gastronomicznej dla Szkoły ponadgimnazjalnej - Kwalifikacja T.15.3 , nowa podstawa programowa,
autorów Danuty Ławniczak, Renaty Szajna
książka jest nowa,nieużywana
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych).
Obejmuje tematy dotyczące działalności usługowej zakładów gastronomicznych, marketingu i planowania usług gastronomicznych, zasad kalkulacji rozliczania usług gastronomicznych, systemów i programów komputerowych dla gastronomii, systemów obsługi w zakładach gastronomicznych, wyposażenia do obsługi gości, przygotowania pracowników do obsługi gości, przygotowania sali restauracyjnej do obsługi gości, przebiegu obsługi gości w restauracji, metod obsługi gości, organizowania okolicznościowych przyjęć stojących, mieszanych, organizowanie szkoleń i konferencji, organizowanie przyjęć dyplomatycznych, usług cateringowych