Informacje o produkcie
Najwyższa kategoria hiszpańskiej oliwy z różnych odmian oliwek, m.in. Picula i Arbequina. Ma umiarkowanie pikantny smak z nutą goryczki oraz zieloną barwę ze złotymi refleksami. W zapachu mogą być wyczuwalne zielone liście lub dojrzałe owoce jabłka, a w smaku słodki migdał i figa.
Rekomendowana do sałatek i jako dodatek do potraw z grilla, sosów. Oliwa może stwardnieć, co nie ma wpływu na jej jakość. W temperaturze pokojowej odzyskuje swój przejrzysty wygląd. Zawarte osady owocowe pochodzą z naturalnej dekantacji.
Składniki:
oliwa z oliwek.
Wartości odżywcze na 100g/100ml
Wartość energetyczna (kJ i kcal)
3700 kJ / 900 kcal
Tłuszcz (g)
100 g
W tym: kw. tłuszcz. nasycone (g)
40 g
Węglowodany (g)
0 g
W tym cukry (g)
0 g
Białko (g)
0 g
Sól (g)
0 g
Parametry
Kraj pochodzenia
Hiszpania
Przechowywanie
Temperatura pokojowa
Masa netto
1.15 kg
Masa brutto
1.2 kg
Objętość
1 l
Przechowywanie przed otwarciem
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.