Doughnut, donut
rodzaj wysmażanego na głębokim oleju wyrobu cukierniczego w kształcie zbliżonym do torusa. Często z polewą, np. czekoladową lub lukrową. Popularny w wielu krajach jako słodka przekąska lub deser. Od polskiego pączka odróżnia go kształt i brak nadzienia.
Pieczenie odbywa się również bardzo szybko w zależności od upodobań smakowych na przygotowanie jednej partii smakołyków wystarcza od 4 do 6 minut.
Prostota oraz szybkość działania , łatwe czyszczenie, niewielkie wymiary to cechy które przemawiają za tym by takie urządzenie znalazło się w domu każdego kto lubi czasem szybko i samodzielnie przygotować i zjeść coś słodkiego zapominając o liczeniu kalorii.
Urządzenie do domowego wypieku małych donutów
Umożliwia równoczesne przygotowanie 7 pączków o średnicy 5cm i grubości 2cm
Rozgrzanie urządzenia trwa ok 2,40 min.
Moc urządzenia 800W
Aby przyrządzić pączki, wystarczy podłączyć urządzenie do prądu. Czerwona lampka zasygnalizuje, że opiekacz nagrzewa się. Gdy zapali się lampka zielona, to znak, że wnętrze urządzenia osiągnęło pożądaną temperaturę i można wlać ciasto do foremek. Gdy pączki będą gotowe, ponownie poinformuje nas o tym czerwona lampka. Jak zapewnia producent, pieczenie jednej porcji pączków trwa niespełna 5 minut.
Pieczenie odbywa się również bardzo szybko w zależności od upodobań smakowych na przygotowanie jednej partii smakołyków wystarcza od 4 do 6 minut.
Prostota oraz szybkość działania , łatwe czyszczenie, niewielkie wymiary to cechy które przemawiają za tym by takie urządzenie znalazło się w domu każdego kto lubi czasem szybko i samodzielnie przygotować i zjeść coś słodkiego zapominając o liczeniu kalorii.