Urządzenie do gotowania sous vide - 800 W - od 0 do 90°C ROYAL CATERING 10010400 RCSV-01
Najważniejsze cechy produktu
Moc: 800 W
Temperatura 0-90°C
Timer 0 -99 godziny
Wyświetlacz LED
Maks. pojemność: 8 l
Cechy:
· Duża pojemność: 8 l / 10 l
· Timer: 0 - 99 h
· Temperatura: 0 - 90°C
· Wyświetlacz LED
· Stal nierdzewna
Urządzenie do gotowania sous vide Royal Catering
Urządzenie do gotowania sous vide zaprojektowano z myślą o przyrządzaniu żywności w niskiej temperaturze z użyciem woreczków. Dzięki pojemności użytkowej wynoszącej 8 l oraz mocy 800 W artykuł marki Royal Catering umożliwia przygotowanie w tym samym czasie wielu produktów spożywczych. Model RCSV-01 sprawdzi się zarówno w profesjonalnej, jak i domowej eksploatacji.
Urządzenie do gotowania w niskich temperaturach – opis
Metoda sous vide polega na gotowaniu jedzenia w szczelnie zamkniętych plastikowych torebkach próżniowych. Umieszcza się je w kąpieli wodnej (lub parowej) i gotuje dłużej niż tradycyjną metodą – zwykle od 1 do 7, a nawet 48 godzin. Temperatura powinna wynosić od ok. 55°C (131°F) do 60°C (140°F) dla mięsa i odrobinę więcej dla warzyw, czyli dużo mniej niż standardowo. Produkt w maszynie Royal Catering poddaje się obróbce w równomierny sposób – jest soczysty i jednocześnie nieprzegotowany.
Duża funkcjonalność modelu RCSV-01 sprawia, że znajdzie on zastosowanie w hotelach, restauracjach, kawiarniach, barach z przekąskami, bistrach, lokalach typu fast food, firmach cateringowych, ulicznych stoiskach gastronomicznych i gospodarstwach domowych. Urządzenie do gotowania w niskich temperaturach zapewnia przygotowanie zdrowych posiłków (szczególnie warzywnych i mięsnych) o wysokich wartościach odżywczych.
Gotowanie wielu artykułów w tym samym czasie to zasługa dużej pojemności wlewczej – 8 l i całkowitej wynoszącej 10 l. Rozwiązanie idealnie sprawdza się np. podczas serwowania śniadań w hotelu oraz pory lunchu w restauracji. W przypadku wykrycia zbyt niskiego poziomu wody wolnowar uruchamia alarm dźwiękowy. Funkcja timer umożliwia ustawienie czasu działania od 0 do 99 godzin. Dzięki niej odpowiednio dostosujesz okres pracy maszyny do przepisu kulinarnego. Urządzenie Royal Catering wyłącza się automatycznie po zakończeniu gotowania. Czas i temperatura są pokazane na wyświetlaczu LED.
Osobne umieszczenie woreczków wewnątrz garnka zostało umożliwione za sprawą stojaka (separatora) ze stali nierdzewnej. Jest odporna na korozję i neutralna w kontakcie z żywnością.
Na szybkie osiągnięcie wymaganej temperatury pozwala wydajna, energooszczędna grzałka o mocy 800 W. Sprzęt dysponuje wyborem temperatury od 0 do 90°C z dokładnością 0,1°C. Tak szeroki zakres regulacji zapewnia dopasowanie parametru do konkretnego produktu żywnościowego. Wbudowany termostat utrzymuje wybraną wartość.
Łatwe utrzymanie w czystości to cecha wynikająca z konstrukcji oraz gładkich powierzchni. Ze stali nierdzewnej o małej porowatości wykonano obudowę urządzenia do gotowania sous vide oraz wewnętrzny stojak, co także wspomaga mycie.
Kompaktowe wymiary wolnowaru Royal Catering (27 x 38 x 22,5 cm) i waga wynosząca jedynie 4 kg sprawiają, że można go dowolnie transportować oraz przechowywać w prosty sposób. Model RCSV-01 wyposażono w rączki z tworzywa sztucznego do wygodnego przenoszenia sprzętu.
Bezpieczna eksploatacja jest możliwa za sprawą odpornego na ciepło uchwytu pokrywy, który pozwala komfortowo otwierać i zamykać garnek. Antypoślizgowe nóżki zapewniają maszynie stabilność i nie rysują powierzchni
Urządzenie do gotowania sous vide Royal Catering RCSV-01 to doskonały artykuł do profesjonalnej, jak i domowej kuchni. Dzięki niemu przygotujesz dania o wysokich walorach odżywczych m.in. z mięsa oraz warzyw. Duża pojemność wlewcza (8 l) i moc 800 W gwarantują wydajne gotowanie metodą sous vide wielu produktów jednocześnie.
· Metoda sous vide – gotowanie w niskiej temperaturze pełnowartościowych posiłków
· Szeroki zakres regulacji temperatury – od 0 do 90°C z dokładnością 0,1°C
· Duża pojemność – wlewcza 8 l i całkowita 10 l
· Odporność na korozję – stojak na woreczki i obudowa ze stali nierdzewnej
· Timer – ustawienie temperatury dogodnej dla danego typu dania
· Ergonomia – rączki do przenoszenia oraz antypoślizgowe nóżki
· Niewielkie wymiary i waga – wygodny transport
Model RCSV-01
Nr katalogowy 10010400
Stan artykułu Nowy
Napięcie 230 V
Moc 800 W
Materiał obudowy Stal nierdzewna
Zakres temperatury 0 – 90°C
Zakres czasu 0 – 99 h
Maks. pojemność wlewcza 8 l
Pojemność całkowita 10 l
Dokładność temperatury 0,1°C
Wyświetlacz LED
Wymiary (DxSxW) 27,00 x 38,00 x 22,50 cm
Waga 4,00 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW) 46,00 x 31,00 x 29,00 cm
Waga wysyłki 4,85 kg