UPIECZE CI SIĘ!Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba 500 g
UPIECZE CI SIĘ! BEZGLUTENOWA MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z JAGODAMI GOJI
Wskazania:
Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z jagodami goji to 100% produkt wege przeznaczony do wypieku chleba w domowych warunkach.
Właściwości:
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z jagodami goji to po wypieczeniu idealny puszysty i chrupiący chleb o przepysznym smaku. Do produkcji mieszanki wykorzystano bezglutenowe składniki i specjalnie wyselekcjonowane surowce. Mieszanka jest produktem polskim bez żadnych dodatków cukru. Produkt w 100% wegański. Wystarczy dodać 0,5 litra wody gazowanej, wymieszać i wstawić na 90 minut do piekarnika.
Skład:
mąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, suszone jagody goji 6%, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska
Może zawierać alergeny: orzechy.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
wartość energetyczna: 1678 kJ/ 402 kcal
węglowodany: 37,7 g, w tym:
- cukry: 4,56 g
tłuszcz: 18,1 g, w tym:
- kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
białko: 13,5 g
błonnik: 17,2 g
sól: 1,58 g
Stosowanie:
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Opakowanie:
500 g