UNS Mass Shocker 4000g - preparat węglowodanowo-białkowy przeznaczony dla sportowców i osób aktywnych w okresie budowania beztłuszczowej masy mięśniowej
UNS MASS SHOCKER jest profesjonalnym środkiem spożywczym specjalnego przeznaczenia żywieniowego typu gainer. Jest to wysokiej jakości preparat węglowodanowo-białkowy, przeznaczony dla sportowców i osób aktywnych, w okresie budowania beztłuszczowej masy mięśniowej. Zapewnia stały i długotrwały dostęp energii (z odpowiednio dobranych węglowodanów) oraz składników budulcowych (z wysokiej jakości białek serwatki).
- Aż 20 g białka w porcji!
- połączony potencjał anaboliczny,
- zestawienie 69 g węglowodanów o zróżnicowanym tempie uwalniania,
- wysoka zawartość BCAA i glutaminy,
- bardzo wysoka przyswajalność i biodostępność.
O najwyższej wartości funkcjonalnej UNS MASS SHOCKER decyduje głównie idealne zestawienie jakościowe białek i węglowodanów. W składzie aminokwasowym dominuje przede wszystkim zawartość aminokwasów rozgałęzionych (BCAA), które nie tylko hamują katabolizm, ale dodatkowo pobudza syntezę białek w mięśniach.
Wykazano, że po spożyciu aminokwasów procesy anaboliczne były o 34% większe. Jak pokazały badania przyjmowanie aminokwasów i węglowodanów jednocześnie, podnosiło anabolizm o 115%, w porównaniu do suplementacji pojedynczej. Wynika to z tego, iż poza zwiększonym poziomem produkowanej insuliny, optymalna retencja azotu niezbędnego do wzrostu, ma miejsce tylko wtedy gdy proteiny stosowane są równocześnie z cukrami. Dodatkowo ważne jest wydłużanie przez węglowodany czasu trawienia białek, przez co zwiększa się ich wykorzystanie i są one dostępne przez dłuższy czas dla komórek. Potreningowe spożycie wysokiej jakości źródła aminokwasów jednocześnie z produktem bogatym w szybkoprzyswajalne źródło energii daje najlepsze rezultaty.
Dawkowanie Mass Shocker 4000g:
1 porcję (1 miarka = 100 g) rozpuścić w 250 ml wody lub odtłuszczonego mleka. Stosować 1-3 razy dziennie.
Składniki Mass Shocker 4000g:
Nutritional value / Wartość odżywcza Content per portion (100 g) /Zawartość w porcji (100 g) % RI per 100 g/ % RWS w 100 g
Energy / Wartość energetyczna 383 kcal / 1602 kJ 19 %
Fat / Zawartość tłuszczu 2,7 g 4 %
- of which saturates /w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8 g 9 %
Carbohydrates / Węgowodany 69 g 27 %
- of which sugars / w tymcukry 10 g 11%
Fiber / Błonnik 1,2 g -
Protein /Białko 20 g 40 %
Salt / Sól 0,27 g 5 %