Opis przedmiotu
UNS Master Peanuts Crunchy jest smacznym i naturalnym źródłem cennego białka, węglowodanów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Wyraźnie wyczuwalna wyjątkowość tego masła podkreślana jest kawałkami orzechów, które stanowią aż 10% jego objętości.
- 1,5 kg masła orzechowego!
- 100 % orzechów, bez wypełniaczy,
- cenne źródło białka bogatego w argininę,
- wysoka zawartość kwasów tłuszczowych nienasyconych.
UNS Master Peanuts wyróżnia się najwyższą jakością, gdyż zostało wyprodukowane w 100% z orzechów arachidowych, bez dodatku oleju palmowego, soli i cukru. Dzięki przyjaznym dla serca jedno i wielonienasyconym tłuszczom jest wspaniałą przekąską dla osób prowadzących aktywny tryb życia i dbających o linię, które ograniczają w codziennej diecie spożycie soli i cukru.
Nienasycone tłuszcze, aktywnie przyczyniają się do spalenia tkanki tłuszczowej. Jak wykazały liczne badania, kwasy te skutecznie zapobiegają odkładaniu się zapasów tłuszczu, a co ważne przyspieszają ich spalanie.
UNS Master Peanuts jest też cennym źródłem lekkostrawnego białka roślinnego, którego arachidy mają najwięcej ze wszystkich orzechów, bo aż 25,7 g/100 g. Co bardzo ważne dla osób aktywnych, dominującym w nim aminokwasem jest arginina. Wiele badań naukowych zwraca uwagę, na jej rolę w produkcji i wydzielaniu tak kluczowych dla podtrzymania stanu anabolizmu hormonów jak: hormon wzrostu, insulina, glukagon, czy katecholaminy.
Dopełnieniem całości, jako kompletnego produktu żywnościowego jest wysoka zawartość witamin i minerałów. Już 100 g orzeszków ziemnych pokrywa ponad 85 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę B3 u osób dorosłych.
Dawkowanie:
W zależności od zapotrzebowania
Składniki:
Wartość odżywczaw 100 g / per 100 gw porcji 20 g% RWS w porcji (20g) Wartość energetyczna 2345 kJ / 560 kcal469 kJ / 112 kcal 6%
Zawartość tłuszczu 46,1 g 9,2 g 13%
- w tym
kwasy tłuszczowe nasycone 6,10 g 1,2 g 6%
Węglowodany 19,2 g 3,8 g 2%
- w tym cukry 6,2 g 1,2 g 1%
Białko 25,7 g 5,1 g 10%
Błonnik 7 ,3 g1 ,5 g
Sól 0,04 g 0,01 g 0%
*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).