UNS ISO WHEY
WIELKOŚĆ OPAKOWANIA: 1200G
SMAK: VANILLA ICE CREAM
- Mieszanka WPI i WPC,
- 22,5 g białka w porcji dziennej,
- 7,5 g BCAA w porcji dziennej,
- Nie zawiera barwników,
- 9 rewelacyjnych smaków,
- Idealna konsystencja, dobra rozpuszczalność.
ISO WHEY - jest suplementem diety w proszku, mieszanką izolatu (WPI) i koncentratu (WPC) białka serwatkowego.
Produkt przeznaczony dla sportowców wszystkich dyscyplin zarówno wyczynowym jak i amatorom, przede wszystkim entuzjastom sportów siłowych i sylwetkowych, jako uzupełnienie diety w wysokojakościowe białko. Nadaje się do spożywania zarówno w okresie budowania masy mięśniowej jak i w czasie redukcji tkanki tłuszczowej. Stanowić również może wartościowy składnik diety odchudzającej osób o mniejszej aktywności fizyczną.
Białko jako jeden z ważniejszych składników spełnia szereg ważnych funkcji biologicznych. Przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej oraz ma bezpośredni wpływ w utrzymaniu zdrowych kości.
Proteiny serwatkowe są najcenniejszym źródłem białka dla organizmu człowieka. W wyniku trawienia powstają z nich tzw. biologicznie aktywne peptydy, które oddziałują z receptorami organizmu, wpływając na wiele procesów metabolicznych.
Spośród wszystkich białek posiadają one jeden z najwyższych wskaźników tzw. wydajności wzrostowej białka (PER 3,2), świadczący o ich niesamowitej, ale przede wszystkim realnej skuteczności w budowaniu tkanki mięśniowej.
Dawkowanie:
- Jedną porcję (1,5 miarki = 30g) rozpuść w 150ml odtłuszczonego mleka.
- Stosuj raz dziennie.
Wielkość opakowania: 1200g:
- Skład w porcji, 30g, %dz.
- Wartość energetyczna, 109kcal, 5%
- Tłuszcz, 1,2g, 2%
- W tym nasycone kwasy tłuszczowe, 0,84g, 4%
- Węglowodany, 2,1g, 1%
- W tym cukry proste, 2,1g, 2%
- Białko, 22,5g, 45%
- Sól, 0,9g, 15%
Składniki mineralne:
- Wapń, 180mg, 20%
- Fosfor, 90mg, 13%
- Sód, 390mg,
- Potas, 60mg, 3%
- Magnez, 270mg, 34%
PROFIL AMINOKWASOWY w porcji 30g:
- L-alanina, 1,5g,
- L-arginina, 0,9g,
- Kwas L-asparaginowy, 3,54g,
- L-cysteina, 0,75g,
- Kwas L-glutaminowy, 5,67g,
- Glicyna, 0,6g,
- L-histydyna, 0,6g,
- L-izoleucyna, 1,8g,
- L-leucyna, 3,9g,
- L-lizyna, 3,18g,
- L-metionina, 0,69g,
- L-fenyloalanina, 1,23g,
- L-prolina, 1,62g,
- L-seryna, 1,47g,
- L-treonina, 1,62g,
- L-tryptofan, 0,72g,
- L-tyrozyna, 1,08g,
- L-walina, 1,77g,
Skład
(SMAK SALT CARMEL) Koncentrat białka serwatkowego WPC, izolat białka serwatkowego WPI, emulgator (lecytyny), aromat, substancja stabilizująca (guma ksantanowa), substancja słodząca (sukraloza)