Makaron ryżowy 5 mm
Opakowanie 400g
Wyprodukowano w Tajlandii.
Składniki: ryż biały 90%, woda 10%
Wartości odżywcze w 100g produktu
wartość energetyczna 1474kj/347kcal,
tłuszcze 0,9g (w tym nasycone 0,4g),
węglowodany 77g (w tym cukry 0g),
błonnik 1,4g białko 7,1g, sól 0,02g.
Makaron ryżowy jest składnikiem wielu potraw tajskich. Nie posiada glutenu, konserwantów ani barwników. Wytwarzany jest z mąki ryżowej oraz wody. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Dodawany jest do potraw ciepłych i zimnych tj. zupy, sałatki oraz smażony ryż. Szybki do przygotowania. Wystarczy go moczyć kilka minut w wodzie a następnie ugotować do miękości (ok 6min.)
Termin przydatności do spożycia: 2024-05-01
Cena produktu za 100 gram: 1,75 zł