Pakiet 2 książek: UKRYTE TERAPIE + PRZEWODNIK ODKWASZANIA ORGANIZMU
" UKRYTE TERAPIE Czego Ci lekarz nie powie część 1 "
autor: JERZY ZIĘBA
rok wydania: 2016
format: 148 x 215
oprawa: miękka
ilość stron: 335
wydawnictwo: Egida
ISBN: 978-83-945130-0-9
Jerzy Zięba od ponad 20-stu lat zajmuje się naturoterapią, szczególnie w odniesieniu do naturalnych metod leczenia i zapobiegania chorobom przewlekłym i nowotworom. Publikuje artykuły w prasie, jak też prowadzi wykłady dotyczące prostych i skutecznych metod leczenia i zapobiegania chorobom bez stosowania środków sztucznie syntetyzowanych. Jest dyplomowanym hipnoterapeutą klinicznym w Australii i USA. Jest też tłumaczem książki „Cholesterol – naukowe kłamstwo”, której autorem jest dr Uffe Ravnskov. Książka ta powstała po wielu latach analiz badań medycznych czy innych publikacji medycznych, które środowisku medycznemu zupełnie nie są znane.
Zastosowanie zawartej w książce wiedzy zapobiega i leczy. Jest to lektura pasjonująca nie tylko ze względu na zawartość, ale również formę w jakie została napisana. Lek. med. Rafał Baron
W książce m.in.:
Czym jest a, czym powinna być medycyna , Układ odpornościowy, Witamina C, Witamina D, Witamina K2-MK4 oraz K2-MK7, Witamina A, Witamina E, Minerały – ich znaczenie dla zdrowia człowieka, Jod i choroby tarczycy, Tłuszcze, Nieznana rola Pierwotnych tłuszczów Omega 3 i Omega 6
" PRZEWODNIK ODKWASZANIA ORGANIZMU WPŁYW ŻYWNOŚCI NA TWÓJ BILANS KWASOWO-ZASADOWY "
rok wydania: 2015
format: 145 x 205 mm
oprawa: miękka
ilość stron: 240
wydawnictwo: Vital
ISBN: 978-83-64278-62-4
Prawidłowe odżywianie jest jedną z kluczowych kwestii dobrej kondycji naszego umysłu i ciała, a spożywanie produktów, które zaburzają równowagę kwasowo-zasadową może stanowić przyczynę wielu chorób, takich jak osteoporoza, niedoczynność tarczycy czy nadciśnienie. Dlatego jedno z najbardziej ekscytujących odkryć żywieniowych dotyczy wpływu jaki rożne pokarmy wywierają na pH organizmu. Niektóre zakwaszają go, podczas gdy inne działają jak czynniki alkaliczne, które neutralizują szkodliwe kwasy.
Książka odnosi się nie tylko do pojedynczych produktów spożywczych, takich jak warzywa czy owoce, ale zawiera także popularne kombinacje potraw, a nawet często spotykane dania typu fast food. W każdym z tych przypadków dowiesz się, czy dany pokarm jest zakwaszający czy alkalizujący i będziesz mógł sprawdzić w jakim stopniu oddziałuje on na organizm. Ramki z dodatkowymi informacjami wplecione w tekst, dzięki zawartym w nich wskazówkom, pozwolą Ci dokonywać jeszcze lepszych wyborów żywieniowych.
Autorzy prezentują proste metody oceny stopnia zakwaszenia własnego organizmu oraz sposoby szybkiego odkwaszania, a ich zastosowanie gwarantuje pozbycie się wielu dolegliwości. Podręcznik również obala mity na temat równowagi pH, a także udziela cennych wskazówek dotyczących suplementacji. Wszystkie zaprezentowane w książce dane powstały w oparciu o badania przeprowadzone specjalnie, by wykazać wpływ poszczególnych pokarmów na równowagę kwasowo-zasadową ciała.
Zakwaszenie – ukryta przyczyna większości chorób.