Udziec z jagnięciny w sosie.
Danie pakowane próżniowo gotowe do spożycia.
Porcja dla 1 osoby.
Tradycyjna receptura przygotowania potrawy gwarantuje wyjątkowy smak. Mięso pochodzi od młodych zwierząt wypasanych metodą tradycyjną na wolnych przestrzeniach pastwisk.
Składniki: jagnięcina mięso z udźca, papryka słodka wędzona, papryka ostra, tymianek, marchew, cebula, mąka pszenna, sól, pieprz.
Wartość odżywcza produktu100g: węglowodany 2g, tłuszcze 18g,białko 31g, błonnik 2g, wartość energetyczna 337kcal.
Produkt nie zawiera konserwantów.
Waga 1 sztuki zawartości opakowania wynosi 260g±10g
Wyrób jest przygotowany bezpośrednio przed wysyłką i pakowany próżniowo. Opakowanie zawiera porcję mięsa i sos.
Nasza rekomendacja przed spożyciem - Udziec podajemy na ciepło podgrzewając potrawę.
Przygotowanie :
Tradycyjnie: Potrawę w folii (jest do tego przeznaczona) umieszczamy w gorącej kąpieli wodnej i pod przykryciem nie doprowadzając wody do wrzenia podgrzewamy przez 30min.
Mikrofala: Udziec po rozpakowaniu z folii hermetycznej podgrzewaj do oczekiwanej temperatury.
Po podgrzaniu udziec jagnięcy jest gotowy do spożycia. Polecamy podać w zestawie z czerwonymi buraczkami i kluskami śląskimi.
Menu pełne smaku
W swojej ofercie posiadamy także inne dania gotowe wywodzące się z tradycyjnych góralskich przepisów.
Karolówka posiada wdrożone procedury i standardy sanitarne HACCP i GMP, dotyczące bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.