TYMIANEK BIO 20 g - LEBENSBAUM
Tymianek charakteryzuje się aromatycznym zapachem i nieco gorzkawym smakiem, który pochodzi od dużej ilości zawartego w nim olejku eterycznego.
Tymianek najczęściej stosowany jest w kuchniach całego świata do: mięs, warzyw, wędlin i farszu. Tymianek doskonale smakuje z potrawami mięsnymi, ostrymi sosami, ciężkimi zupami (grochowa, fasolowa), daniami makaronowymi, omletami, jajecznicą, rybami, pieczoną kaczką oraz dziczyzną. Można przyprawiać nim wędliny, bigos, mięso mielone, gulaszami, pasztety, sery, sałaty, warzywa, zapiekanki oraz pizze. Dobrze łączy się z czosnkiem, cebulą i pietruszką, tworząc idealną kompozycję ziół, podkreślającą walory smakowe i zapachowe potraw.
Tymianek 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).