TYGIELEK DO PARZENIA KAWY HERBATY PO TURECKU
Jest to idealne naczynie dla osób uwielbiających aromat i walory smakowe prawdziwej, mocnej kawy. Pozwala on wydobyć nuty smakowe ze zmielonych ziaren. Jest przeznaczony do parzenia kawy po turecku lub kawy po arabsku. Tygielek przypomina szklankę z długą rączką, szerszy przy dnie naczynia.
Instrukcja użytkowania:
Wsypujemy kawę i zalewamy wodą.
Tak przygotowaną mieszankę wstawiamy na ogień bądź płytę grzewczą.
Gdy poziom kawy zacznie się podnosić, a na wierzchu pojawi się pianka to zdejmujemy tygielek z gazu.
Zachowaj środki ostrożności gdy unosi się wrząca kawa w tygielku.
Czynność powtarzamy 2-3 razy po czym gotową kawę przelewamy do szklanki.
Pyszna kawa jest już całkowicie gotowa do spożycia !
Tygielek jest w rozmiarze 8