STOLNICA TUPPERWARE
Idealnie gładka powierzchnia stolnicy zapobiega przyklejaniu się ciasta, dzięki czemu do rozwałkowania ciast potrzeba znacznie mniej mąki.
Odwrotna powierzchnia ma antypoślizgową powłoką, która zapewnia, że stolnica będzie idealnie przylegać do blatu kuchennego.
Aby jeszcze bardziej zabezpieczyć stolnicę przed ewentualnym przesuwaniem się, należy blat kuchenny zwilżyć mokrą ściereczką, a następnie przycisnąć stolnicę do namoczonej powierzchni.
Na powierzchniach chropowatych (ze strukturą) należy położyć wilgotny ręcznik, a na nim Stolnicę.
Jest wykonana z elastycznego tworzywa, po zakończeniu pracy wystarczy stolnicę zwinąć, dzięki czemu nie używana nie zajmuje dużo miejsca.
4 nadrukowane okręgi wskazują średnice ciasta pasujące do większości standardowych form dopieczenia ( 22, 24,26 i 28 cm)
Nadrukowane przeliczniki wag i temperatur ( gramy/funty/uncje), odmierzanie płynów (mililitry/kwarta/pół kwarty), temperatury (st C/st F)
64 x 46 cm