TUPPERWARE - 30 lat Gwarancji
Multi Pierożek
Potrójne półokrągłe formy połączone ze sobą i tworzące „szczęki”, które pozwalają szybko wycinać ciasto i tworzyć pierogi bez konieczności ich żmudnego lepienia
Z jednej strony ma ostrą krawędź wycinającą ciasto, a z drugiej rowkowaną, która dociska i skleja ciasto, tworząc kształt pierogów i nadając im ładną żłobkowaną krawędź.
Wyżłobiona krawędź zapewnia dobre połączenie ciasta, dzięki czemu farsz nie wypłynie podczas gotowania.
Pierożki nie rozklejają się.
Wymiary:
Otwarty: 13,5 x 12,8 x 3,1 cm
Zamknięty 23,5 x 6,4 x 5,6 cm
Pierogi z owocami
Składniki - proporcje na około 45-50 pierogów: • 500 g mąki pszennej lub tortowej • 1 niepełna szklanka wrzącej wody (około 230 - 240 mililitrów) • 4-5 łyżek oleju • 1 jajko roztrzepane • 1 płaska łyżeczka soli • 300-400 g ulubionych owoców sezonowych
Przygotowanie:
Do Dużej Miski do Ciasta wsypać mąkę, zalać wrzącą osoloną wodą i rozmieszać. Kiedy mąka przestygnie dodać jajko i olej, ponownie rozmieszać, a następnie na Silikonowej Macie Premium wyrobić gładkie elastyczne ciasto.
Gotowe ciasto przykryć ściereczką i pozwolić mu odpocząć około 30 minut.
Ciasto podzielić na 2 lub 3 części i rozwałkować Wałkiem do ciasta na grubość około 2 milimetrów.
Za pomocą spodniej części Multi Pierożka wyciąć pierogi, nałożyć owoce, umieścić w Multi Pierożku i docisnąć aby się skleiły.
Pierogi wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować 4-5 minut od wypłynięcia.
https://www.youtube.com/watch?v=WMrn1T3qKhU