Truskawka kandyzowana może posłużyć jako dodatek do potraw, ciast, lodów, konfitur, jogurtów czy nawet herbat. Dzięki naturalnemu wyglądowi i żywym, nasyconym kolorom, udekorowane nimi ciasta będą nie tylko smaczne, ale i ładne, stanowiąc prawdziwą ozdobę stołu. Sprawdzą się również w roli oryginalnych, samodzielnych przekąsek, które z pewnością zaciekawią i skuszą domowników oraz wszystkich gości. Owoce kandyzowane to produkt otrzymany z owoców oraz niektórych warzyw, całych lub krojonych, przez wysycanie cukrem z dodatkiem syropu skrobiowego ewentualnie innymi dodatkami smakowymi. Dzięki wysokiej koncentracji cukru kandyzaty w ciągu całego okresu przechowywania zachowują swoje wyjątkowe właściwości jak jędrność, kształt, intensywność barwy i smaku, typowe dla danego rodzaju owocu. Są idealnym dodatkiem do wszelkich ciast czy deserów do których w procesie otrzymywania niezbędne jest użycie wysokich lub niskich temperatur.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Składniki:
Truskawki 64,02%, cukier 35%, kwas cytrynowy 0,97%, dwutlenek siarki 0,01%.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w pomieszczaniach suchych, czystych i przewiewnych, bez obcych zapachów, szkodników i ich pozostałości. Wilgotność względna powietrza nie powinna przekraczać 75%, a temperatura 20°C.
Informacje o alergenach:
Zawiera dwutlenek siarki. Surowiec przechowywany na tym samym magazynie co: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, nasiona soi, mleko, orzechy, nasiona sezamu.
Wartości odżywcze w 100g:
- Wartość energetyczna: 1505 kJ / 355 kcal
- Tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 85 g
- w tym cukry: 78 g
- Białko: 0 g
- Sól: 0,3 g