TRULY INDIAN - pasta curry Vindaloo
Nadaje curry dodatkową porcję pikantności: bardzo ostra pasta curry jest idealnym dodatkiem do tradycyjnej indyjskiej potrawy. Alternatywnie pastę można również uzupełnić wegetariańską warzywami lub podpłomykiem. Daje również aromatyczną ostrość i niepowtarzalny smak. Przygotowanie z pastą jest szybkie i nie zawiera żadnych wzmacniaczy smaku - jak na danie bez wyrzutów sumienia. Pasta do smarowania jest produkowana w Indiach.
Składniki:
Woda, sól, czerwone chili w proszku (11%), olej słonecznikowy, mąka z czerwonej soczewicy, kminek w proszku, imbir, kurkuma w proszku, kozieradka, regulator kwasowości: kwas octowy (E260); Czosnek, anyż, goździki, cynamon, liść laurowy Może zawierać śladowe ilości ORZECHÓW, SEZAMÓW, GLUTENU, GORCZYCY i PSZENICY.
Wskazówki:
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy na złoty kolor. Dodaj 500g pokrojonej wołowiny i podsmaż. Dodaj jedną do dwóch łyżek pasty i dobrze wymieszaj. Zalać szklanką wody, dobrze wymieszać i dusić aż do ugotowania, w razie potrzeby dodając więcej wody. To pasuje do ryżu.