Tropical MARINE POWER PROBIOTIC SOFT FORMULA M 100ML/52G
MARINE POWER PROBIOTIC SOFT FORMULA size M
• miękki pokarm w formie tonących chipsów z probiotykiem Bacillus subtilis dla wszystkożernych ryb morskich
• dodany do pokarmu probiotyk zawiera żywotne endospory bakterii, które stabilizują mikroflorę jelit, co zwiększa odporność ryb na patogeny oraz wpływa na lepsze wykorzystanie pokarmu, w rezultacie zmniejszając zanieczyszczenie wody odchodami ryb
• probiotyk zwiększa odporność ryb na stres
• w skład pokarmu wchodzą śledzie i owady, które dostarczają wysokiej jakości białka oraz kwasów tłuszczowych omega-3, omega-6 i omega-9
• pokarm zawiera skorupiaki i mięczaki (kryl 10,5%, kalmary 6%, kalanus 1,7%) oraz glony (Spirulina platensis 12%, Chlorella vulgaris 8%, Ascophyllum nodosum 3%, Laminaria digitata 1,8%), które są źródłem m.in.: białka, karotenoidów, związków mineralnych i prebiotyków
• intensyfikuje barwy ryb dzięki wysokiej zawartości karotenoidów z kryla, kalanusa i czerwonej papryki
Mieszanka paszowa pełnoporcjowa dla ryb ozdobnych. Skład: glony (w tym Spirulina platensis 12%, Chlorella vulgaris 8%, Ascophyllum nodosum 3%, Laminaria digitata 1,8%), mięczaki i skorupiaki (w tym mączka z kryla 10,5%, mączka z kalmarów 6%, mączka z kalanusa 1,7%), ryby i produkty rybne (mączka ze śledzi), owady (mączka z larw owadów 5%), produkty pochodzenia roślinnego (w tym czosnek 9%, ekstrakt z czerwonej papryki 2 500 mg/kg), roślinne ekstrakty białkowe, owoce, zboża, drożdże, oleje i tłuszcze, materiały paszowe pochodzenia mineralnego.
Dodatki (na kg): Witaminy, prowitaminy i chemicznie dobrze zdefiniowane substancje o podobnym działaniu: wit. A 41 000 j.m., wit. D3 2 400 j.m., wit. E 155 mg, wit. C 600 mg. Mieszanki pierwiastków śladowych: E1 (Fe) 42,5 mg, E6 (Zn) 11,8 mg, E5 (Mn) 8,8 mg, E4 (Cu) 2,1 mg, E2 (I) 0,26 mg, E8 (Se) 0,26 mg, E7 (Mo) 0,06 mg. Barwniki: astaksantyna 100 mg. Przeciwutleniacze. Stabilizatory flory bakteryjnej: Bacillus subtilis C-3102 (DSM 15544) min. 1 x 1010 jtk. Składniki analityczne: białko surowe 38,5%, oleje i tłuszcze surowe 7,0%, włókno surowe 3,2%, wilgotność* 10,5%.
*Metoda Karla Fischera