BIO CUKIER KOKSOWY
SŁODKI KWIAT
NIERAFINOWANY
NIEBIELONY
TRADYCYJNIE WYTWARZANY
TRWAŁY
WSPIERA MAŁE SPOŁECZNOŚCI ROLNICZE
NISKI INDEKS GLIKEMICZNY TYLKO 35
Cukier kokosowy pozyskiwany jest z soku naciętych pąków kwiatowych palmy
kokosowej. To naturalna alternatywa dla cukrów dostępnych na rynku.
Cukier kokosowy jest źródłem wielu cennych substancji:
- 16 Aminokwasów, w tym: Glutamina, która wspiera procesy metaboliczne
- Witaminy
- Minerały: potas, magnez, wapń, fosfor, cynk, żelazo, mangan
- około 79% sacharozy
Cukier z palmy kokosowej jest długotrwałym źródłem energii działającym przez cały dzień. Nadaje się również dla diabetyków, ponieważ posiada niski indeks Glikemiczny tj. 35.
Wypróbuj go do herbaty lub kawy, deserów, na płatki i nadaj potrawom
wyjątkowy smak!
Skład:100% czysty, nierafinowany organiczny cukier kokosowy (Cocos nucifera) pozyskiwany w tradycyjny sposób ze świeżego soku z pąków kwiatowychpalmy kokosowej z upraw ekologicznychPL-EKO-04 / Rolnictwo spoza UE.-bez dodatków -tradycyjnie wytwarzany- nierafinowany - niebielony- wspiera małą skalę społeczności rolniczychWartość odżywcza: 100gWartość energetyczna: 1605 KJ / 378 kcalBiałko: 1,3 gWęglowodany: 92,4 gTłuszcz <0,1 gPotas 924 mg / 46,2% RDA*Cynk 1,63 mg / 16,3% RDA**%RDA - oznacza % realizacji zalecanego dziennego spożycia.
Najlepiej spożyć przed:data minimalnej trwałości podana na spawie opakowania
Zawartość netto:250 g