Mhammas (kuskus perłowy), który wykorzystano w mieszance to forma makaronu otrzymywanego z pszenicy durum. Jest ceniony przez osoby aktywne fizycznie i wegetarian, ze względu na obecność wartościowego białka. Odznacza się wysoką zawartością żelaza, fosforu i wapnia.
Kolejny składnik Trendy Lunchu to groszek zielony, który zawiera spore ilości białka, działa odkwaszająco, jest bogaty w witaminę K, która jest niezwykle ważna w procesie wchłaniania wapnia. Groszek jest źródłem beta-karotenu, witaminy C, D i witamin z grupy B, niezbędnych do prawidłowej pracy układu nerwowego.
Grzyby leśne zawierają dużo błonnika, który zapewnia uczucie sytości i sprawne trawienie. Wspierają system odpornościowy dzięki zawartości antyutleniaczy.
Mieszanka została wzbogacona o tymianek, który jest bogaty w witaminy A, C, i K, oraz minerały takie jak potas, wapń, magnez i żelazo.
Trendy Lunch to oryginalny i smaczny posiłek, który można przygotować w 15 min. Ugotowaną saszetkę wystarczy wymieszać z przyprawami i pożywny obiad gotowy! Tak przygotowaną mieszankę można zabrać do pracy, szkoły i zjeść jako lunch w ciągu dnia. Trendy Lunch równie dobrze sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, farszów, dań jednogarnkowych.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 1465 kJ / 346 kcal
- Białko: 14 g
- Błonnik: 9 g
- Węglowodany: 64 g
- Tłuszcze: 1,8 g