TREK'N EAT/ Risotto po bałkańsku 250g, 2os
Risotto po bałkańsku łączy w sobie najlepsze cechy tego kulinarnie różnorodnego regionu jakim są Bałkany. Z wołowiną i ryżem w idealnych proporcjach, to danie natychmiast przeniesie Cię w myślach na kolejną wyprawę. Odpowiednio zbilansowane proporcje węglowodanów i białka powodują, że to danie jest pełnowartościowe i doskonale regeneruje po wyczerpujących wyprawach. Ta kompletna potrawa zawiera wszystko, co potrzebuje organizm w czasie zwiększonego wysiłku i zapotrzebowania na energię. Mimo bardzo prostego i błyskawicznego sposobu przygotowania poprzez zalanie wrzątkiem, danie zachowuje 90% walorów smakowych i wizualnych oryginalnie przygotowanego posiłku. Rozpieść swoje podniebienie wołowiną przyprawioną ziołami, cebulą i papryką podaną z ryżem i warzywami. Trek’n Eat zabierze Cię w podróż do rozgrzanych słońcem, południowych regionów Europy
-
Składniki: 43% ryż, suszona wołowina, tłuszcz roślinny, papryka, cebula, pomidory, skrobia modyfikowana, sól, laktoza, cukier, przyprawy, mąka pszenna, drożdże w proszku, przyprawy, aromat (z pszenicy, selera), papryka i koncentrat oleju (papryka, olej słonecznikowy), mleko, karmel, glukozy, maltodekstryny. Mięso liofilizowane: 10,5 g (odpowiada ok. 42 g świeżego mięsa).
Sposób przygotowania: Otworzyć opakowanie, po czym zalać je ok. 650 ml wrzącej wody. Pozostawić na ok. 10 minut do napęcznienia.
Szczegóły:
Kalorie
: 995 kcal
Białko
: 16 g/100
Węglowodany
: 51 g/100g
Tłuszcz
: 13 g/100g
Waga
: 250 g
Waga po przygotowaniu
: 850g