TREK'N EAT Kurczak w sosie śmietanowum z warzywami i ryżem
Danie (682) Kurczak w sosie śmietanowym z warzywami i ryżem PS1000+ to duża porcja bogatej w składniki odżywcze potrawy, która świetnie sprawdzi się po całym dniu wędrówki. Z opakowania o zaledwie 240 g można uzyskać po nawodnieniu prawie kilogram pożywnego dania, co wystarczy dla dwóch osób.
Marka Trek’N Eat zamknęła w liofilizowanej postaci idealnej na trekkingi i w podróż, popularne duńskie danie fricassee z kurczaka. To połączenie kawałków podsmażanego mięsa z gęstym, kremowym sosem śmietanowym oraz warzywami. Jako podstawa posłużył długoziarnisty ryż, który po nasiąknięciu sosem staje się bardzo delikatny i miękki.
Danie jest bogate w węglowodany, białko i witaminy. Świetnie nadaje się jako regeneracyjny posiłek po całym dniu na szlaku. Do tego łatwo je przygotować dzięki liofilizowanej postaci. Wystarczy zalać zawartość torebki wodą, wymieszać i odczekać 10 min. Idealnie w sytuacjach, gdy liczy się czas, a długie przygotowywanie posiłku z wykorzystaniem naczyń nie jest możliwe lub nastręcza sporych trudności. Danie zamknięte jest w poręcznej, nieprzemakalnej torebce, którą można łatwo schować do plecaka.
Właściwości
-
duża porcja, pozwalająca uzyskać nawet 960 g potrawy
-
danie wzorowane na popularnej duńskiej potrawie fricassee z kurczaka
-
kremowa konsystencja dzięki sosowi śmietanowemu
-
duża ilość warzyw w potrawie
-
łatwa w przyrządzeniu- nie są potrzebne naczynia, tylko łyżka i gorąca woda
-
gotowe w 10 min od zalania
-
pakowne, o niskiej wadze – łatwe w transporcie
-
świetnie sprawdza się po dużym wysiłku fizycznym
-
na torebce znacznik poziomu wody ułatwiający zalewanie
Technologie
- Wartość energetyczna 421 kcal (na 100 g)
- Porcja pojedyncza powiększona
- Alergeny laktoza, seler
-
Waga 240 g
po uwodnieniu 960 g
- Ilość potrzebnej wody 720 ml