Trec Whey 100 - 2275g
Smak Wanilia
- NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI KONCENTRAT BIAŁKA SERWATKOWEGO
- ZNAKOMITE ŹRÓDŁO BIAŁKA DLA KAŻDEGO
- WYSOKA ZAWARTOŚĆ BIAŁKA I AMINOKWASÓW
- WSPOMAGA BUDOWANIE I UTRZYMANIE SUCHEJ MASY MIĘSNIOWEJ
- ZAPEWNIA SZYBSZĄ REGENERACJĘ, ODBUDOWĘ I WZMACNIA WŁÓKNA MIĘŚNIOWE
- MINIMALNA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU I LAKTOZY
- SZEROKA GAMA SMAKÓW DO WYBORU
Trec Whey 100 - jest to najwyższej jakości koncentrat białka serwatkowego. Produkt jest bogaty we wszystkie niezbędne do budowy włókien mięśniowych aminokwasy, w tym BCAA i L-Glutaminę. Doskonale się rozpuszcza i szybko się wchłania, a zawarte w nim proteiny serwatkowe intensywnie stymulują prowadzące do rozbudowy muskulatury procesy anaboliczne. Najwyższej klasy surowiec w formie instant użyty do produkcji Trec Whey 100 charakteryzuje się wysoką wartością biologiczną (BV104) oraz doskonałą czystością i rozpuszczalnością. Ze względu na wyjątkową szybkość trawienia i wchłaniania, najważniejsze anaboliczne aminokwasy błyskawicznie docierają do mięśni. Intensywny napływ składników budulcowych pobudza syntezę białek mięśniowych, zwiększając jej intensywność nawet do 70%. Aminokwasy rozgałęzione (BCAA) i L-Glutamina hamują jednocześnie niekorzystne reakcje kataboliczne. Przewaga procesów anabolicznych sprzyja budowaniu najwyższej jakości masy mięśniowej. Produkt ten charakteryzuję się znacząco niską ilością tłuszczu oraz laktozy. Doskonale nadaje się także do zwiększania wartości odżywczej posiłków i uzupełniania ich o dodatkowe łatwo strawne białko. Osobom o wolniejszej przemianie materii zaleca się stosowanie preparatu przed snem oraz między posiłkami, co pozwala znacząco przyspieszyć metabolizm. Jest to suplement przeznaczony dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążących do rozwoju masy mięśniowej, głównie sportowców i ćwiczących rekreacyjnie. Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.
Zalecane spożycie:
Stosować 3 porcje dziennie.
Dni treningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja do 1,5 godz. po treningu oraz III porcja przed snem.
Dni nietreningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja pomiędzy posiłkami oraz III porcja przed snem.
Sposób przygotowania:
Jednorazową porcję preparatu – 30 g (2 miarki) rozpuścić w 200 ml wody lub mleka, przy użyciu shakera, bądź miksera.
Uwagi dotyczące suplementu diety:
Nie może być stosowany jako zamiennik bądź substytut zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanego dziennego spożycia.
Produktu nie należy podawać matkom karmiącym oraz kobietom w ciąży.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej do 25°C. Chronić przed światłem.
Trec Whey 100 - 2275 Zawiera substancję słodzącą.
Porcja: 30 g
Ilość porcji w opakowaniu: 75
Opakowanie: 2275 g
Masa netto : 2275.00 g
Wartość Odżywcza / Informacja Żywieniowa: Na 30 g % RWS* Na 100 g % RWS*
Wartość Energetyczna (energia) 486 kJ / 115 kcal 6% 1620 kJ / 382 kcal 19%
Tłuszcz 0.87 g 1% 2.90 g 4%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.51 g 3% 1.70 g 9%
Węglowodany 2.34 g 1% 7.80 g 3%
w tym cukry 0.54 g 1% 1.80 g 2%
Białko 24.36 g 49% 81.20 g 162%
Sól 0.20 g 3% 0.65 g 11%
Składniki aktywne - - - -
Koncentrat białka serwatkowego 28.40 g - 94,65 g -
Składniki: Koncentrat białka serwatkowego (z mleka) (94,7%); kakao w proszku (dla produktu o smaku czekoladowym, czekoladowo-wiśniowym, czekoladowo-sezamowym, czekoladowo-kokosowym, kremu czekoladowo-orzechowego, czekoladowo-pomarańczowym i piernikowym); regulatory kwasowości (dla dla produktu o smaku truskawkowym i malinowym – kwas cytrynowy, kwas jabłkowy); aromaty; substancja zagęszczająca (sól sodowa karboksymetylocelulozy); substancja słodząca (sukraloza); barwnik (dla produktu o smaku waniliowym, bananowym, ciasteczkowym, pinacolady, advocatu i masła orzechowego – beta-karoten); barwnik (dla produktu o smaku truskawkowym i malinowym – czerwień koszenilowa A); barwnik (dla produktu o smaku masła orzechowego – karmel amoniakalny).
*Czerwień koszenilowa A - może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Produkt może zawierać alergeny takie jak: mleko, soja, pszenica, jęczmień, jaja, orzeszki ziemne i orzechy.
*% Referencyjna Wartość Spożycia