Trec Nutrition - Vitargo Electro Energy 1050g
SMAK: PINEAPPLE / ANANAS
VITARGO ELECTRO-ENERGY to preparat oparty na opatentowanej formule VITARGO® z dodatkiem elektrolitów. Ten rodzaj węglowodanów, charakteryzuje się dużym ciężarem molekularnym i niską osmolalnością. VITARGO ELECTRO-ENERGY to preparat polecany do uzupełniania węglowodanów we wszystkich dyscyplinach sportowych. Zalecana dzienna porcja do spożycia to 140 g.
Porcja: 70 g
Porcji w opakowaniu: 15
Opakowanie: 1050 g
SKŁADNIKI AKTYWNE w 100g, w porcji 70 g
- Wartość energetyczna 1515 kJ/356 kcal (18%*), 1060 kJ/249 kcal (12%*)
- Tłuszcz 0 g (0%*), 0 g (0%*)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g (0%*), 0 g (0%*)
- Węglowodany 89,09 g (34%*), 62,36 g (23%*)
- w tym cukry 0 g (0%*), 8,64 g (0%*)
- Białko 0 g (0%*), 0 g (0%*)
- Sól 1,13 g (19%*), 0,79 g (13%*)
- Sód 450 mg, 337,50 mg
- Wapń 320 mg (40%*), 224 mg (28%*)
- Chlor 310 mg (39%*), 217 mg (28%*)
- Potas 240 mg (12%*), 168 mg (8%*)
- Magnez 150 mg (40%*), 105 mg (35%*)
- Składniki aktywne
- Vitargo® 90,91 g, 63,64 g
- *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Składniki: VITARGO® (90,9%); regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; kompleks minerałów [cytrynian sodu; fosforan wapnia; węglan magnezu; chlorek sodu; węglan potasu]; aromaty; substancja słodząca – sukraloza; barwnik – beta karoten.
Sposób użycia: Do jednorazowej porcji preparatu – 70 g (2,5 miarki) wlać 200 ml wody i mieszać przez 1–2 minuty, aż do całkowitego rozpuszczenia używając do tego szejkera. Następnie dopełnić wodą do objętości 700 ml. Stosować 2 porcje dziennie, najlepiej w trakcie i bezpośrednio po treningu.
Ostrzeżenia: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Preparat nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży oraz karmiących. Zróżnicowana dieta i zdrowy styl życia są ważne. Produkt może zawierać alergeny takie jak: mleko, soja, pszenica, jęczmień, jaja, orzeszki ziemne i orzechy.