TREC SOY PROTEIN ISOLATE 750g WANILIA
IZOLAT BIAŁKA SOJOWEGO. SOY PROTEIN ISOLATE to odżywka wysokobiałkowa zawierająca izolat protein sojowych. To cenne źródło pełnowartościowego białka, charakteryzujące się niską zawartością węglowodanów, tłuszczu i cholesterolu. Pomimo swojego roślinnego pochodzenia proteiny wyizolowane z soi posiadają właściwości bardzo zbliżone do najpopularniejszych białek zwierzęcych.
SOY PROTEIN ISOLATE zawiera białko, które przyczynia się do utrzymania masy mięśniowej.
Preparat polecany jest jako uzupełnienie białka w codziennej diecie u osób aktywnych fizycznie i sportowców.
Soy protein isolate dobre dla każdego, szczególnie wegetarian, osób z nietorancją laktozy.
Właściwości
- Odżywka wysokobiałkowa zawierająca izolat protein sojowych, cenne źródło pełnowartościowego białka.
- Odżywka białkowa odpowiednia dla wegan i wegetarian
Białko sojowe jako zdrowa i wartościowa alternatywa białkowa.
Soja to roślina stanowiąca bogate źródło białka, zawierająca ponad 30 g protein w 100g. Takim zagęszczeniem białka nie mogą poszczycić się nawet popularne mięsa (filet z piersi kurczaka dostarcza około 22 g białka). Z tego względu białko sojowe stanowi chętnie wykorzystywany komponent białkowy w przemyśle spożywczym. Z substratu sojowego pozyskiwane są, podobnie jak w przypadku białek serwetkowych, koncentraty oraz izolaty białkowe. Izolat białka sojowego, będący kluczowym składnikiem Soy protein isolate, to czystsza forma białka jak koncertant, zawierająca mniej niepotrzebnych składników jak węglowodany i tłuszcze, charakteryzująca się stężaniem białka ponad 90%. 100 g białko sojowego trec zawiera aż 85 g czystych protein, przy zawartości tłuszczu 1g i 4 g węglowodanów. To są parametry naprawdę wysokiej klasy odżywki białkowej.
Wyjątkowy skład aminokwasowy białka sojowego
Soja to białko roślinne o szczególnych właściwościach. Wiele roślinnych białek wykazuje deficyty aminokwasów z grupy egzogennych (grupa aminokwasów, których organizm nie potrafi samodzielnie syntetyzować). Białko sojowe, które jest podstawą produktu Soy protein isolate, zawiera wszystkie 8 aminokwasów egzogennych. Deficyt któregokolwiek z tych aminokwasów powoduje, że białko nie jest w stanie przyswoić się w pełnym wymiarze. Białkowe sojowe trec wyposażone jest we wszystkie kluczowe aminokwasy, dzięki czemu białko może być maksymalnie absorbowane.
Poza tym, że białko sojowe zawiera wszystkie aminokwasy z grupy egzogennych, charakteryzuje się także wysokim stężeniem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA). Na tym polu w niczym nie ustępuje wręcz białkom mleka. Na tym jednak nie koniec atutów białka sojowego.
Soy protein isolate charaktryzuje się wysoką zawartością argininy i glutaminy
Gdy analizowano skład aminokwasowy białka sojowego okazało się coś zadziwiającego. To roślinne białko wykazuje wyższą, w porównaniu z kazeiną i białkami serwatkowymi, zawartość dwóch ważnych aminokwasów: glutaminy i argininy. Mając na uwadze względy fizjologiczne, z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć, że są to dwa najbardziej zapracowane aminokwasy w ustroju, szczególnie w przydaku osoby aktywnej fizycznie.
Glutamina, występująca w dużym stężeniu w białku sojowym trec, odpowida za dodatni bilans azotowy będący podstawą wystąpienia anabolizmu mięśniowego. Jest tak ważnym aminokwasem, że organizm w sytuacji jego braku będzie rozkładał wszystkie inne aminokwasy w celu uzyskania pożądanego poziomu glutaminy.
Zalety produktu Soy protein isolate firmy trec:
- Białko sojowe trec zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne, przez co stanowi łatwo i dobrze abosrbowane białko
- Białko sojowe trec charakeryzuje się wysoką zawartością BCAA
- Soy protein isolate to wysoka zawartość glutaminy i argininy (wyższa jak w WPC!)
- Soy protein isolate to doskonałe białko dla wegetarian
- Białko sojowe trec jest pozbawione uczulajacej i wywołującej dyskomfort trawienny laktozy
SPOSÓB UŻYCIA
Jednorazową porcję preparatu – 30 g (1,5 miarki) rozpuścić w 200 ml wody lub mleka, używając do tego szejkera lub miksera.
Stosować 3 porcje dziennie.
W dni treningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja do 1,5 godz. po treningu oraz III porcja przed snem.
W dni nietreningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja pomiędzy posiłkami oraz III porcja przed snem
SKŁAD
w 100g / porcji 30g
- Wartość energetyczna 1555 kJ/366 kcal, 491 kJ/116 kcal
- Tłuszcz 1,1 g / 0,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g / 0g
- Węglowodany 4,1 g / 1,2 g
- w tym cukry 1,5 g / 0,5 g
- Białko 85g / 27
- Sól 0,07 g / 0,02 g
- Izolat Białka Sojowego 64,8 g / 28,4 g
Składniki:
izolat białka sojowego (94,8%); kakao w proszku dla smaku czekoladowego; aromaty; fruktoza; substancje słodzące (cyklaminian sodu, sacharynian sodu, sukraloza); barwnik dla smaku waniliowego (beta-karoten).
Ostrzeżenia
- Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
- Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
- Zrównoważona dieta i zdrowy tryb życia są ważne.
- Preparat nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży oraz karmiących.
- Produkt może zawierać alergeny takie jak: soja, zboża zawierające gluten, jaja, orzeszki ziemne i orzechy.