Trec Nutrition - Soy Protein Isolate 750g
SMAK: VANILLA / WANILIA
IZOLAT BIAŁKA SOJOWEGO. SOY PROTEIN ISOLATE to odżywka wysokobiałkowa zawierająca izolat protein sojowych. To cenne źródło pełnowartościowego białka, charakteryzujące się niską zawartością węglowodanów, tłuszczu i cholesterolu. Pomimo swojego roślinnego pochodzenia proteiny wyizolowane z soi posiadają właściwości bardzo zbliżone do najpopularniejszych białek zwierzęcych. SOY PROTEIN ISOLATE zawiera białko, które przyczynia się do utrzymania masy mięśniowej. Preparat polecany jest jako uzupełnienie białka w codziennej diecie u osób aktywnych fizycznie i sportowców. Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia to 90 g.
Porcja: 30 g
Ilość porcji w opakowaniu: 24
Opakowanie: 750 g
Wartość odżywcza w 100g, porcji 30g
- Wartość energetyczna 1562 kJ/368 kcal, 469 kJ/110 kcal (6 %*)
- Tłuszcz 1,13 g, 0,34 g (0 %*)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,10 g, 0,03 g (0 %*)
- Węglowodany 4,07 g, 1,22 g (0 %*)
- w tym cukry 1,52 g, 0,45 g (1 %*)
- Białko 85,33 g, 25,60 (51% *)
- Sól 0,07 g, 0,02 g (0 %*)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Składniki: Izolat białka sojowego (94,8%); kakao w proszku dla smaku czekoladowego; aromaty; fruktoza; substancje słodzące – cyklaminian sodu, sacharynian sodu, sukraloza; barwnik dla smaku waniliowego – beta-karoten.
Sposób użycia: Jednorazową porcję preparatu – 30 g (1,5 miarki) rozpuścić w 200 ml wody lub mleka, używając do tego szejkera lub miksera. Stosować 3 porcje dziennie. W dni treningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja do 1,5 godz. po treningu oraz III porcja przed snem. W dni nietreningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja pomiędzy posiłkami oraz III porcja przed snem.
Ostrzeżenia: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Preparat nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży oraz karmiących. Zrównoważona dieta i zdrowy tryb życia są ważne. Produkt może zawierać alergeny takie jak: mleko, soja, pszenica, jęczmień, jaja, orzeszki ziemne i orzechy.