Tran Rosita (Extra Virgin Cod Liver Oil) to prawdziwy tran norweski, wytwarzany prastarą metodą z dziko żyjących dorszy atlantyckich (Gadus morhua), poławianych zgodnie z zasadami zrównoważonego rybołówstwa na obszarze czystych wód północnej Norwegii. Wyjątkowy proces ekstrakcji na zimno zachowuje wszystkie składniki odżywcze występujące naturalnie w wątrobie dorsza. Otrzymany tran jest taki sam, jakim przed wiekami cieszyły się ludy północy.
Wytwarzany według standardów bezpieczeństwa żywności HACCP.
Sugerowane spożycie: 3 kapsułki dziennie. Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu
dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Przechowywanie:
- Przechowywać w temperaturze pokojowej (15°C - 25°C).*
- Nie przechowywwać w lodówce.**
- Przechowywać w ciemnym miejscu.
- Zużyć w ciągu 3 lat od daty produkcji.
*Krótkie wahania temperatury w którąkolwiek stronę będą miały minimalny wpływ na kapsułki.
**Gdy temperatura pokojowa często lub znacznie przekracza 25°C, kapsułki mogą być krótkotrwale przechowywane w lodówce. Ponieważ niska temperatura może powodować kondensację, nie zaleca się przechowywać kapsułek w lodówce dłużej niż miesiąc.
Uwagi:
Produkt nie jest przeznaczony do diagnozowania jakichkolwiek chorób, ich leczenia ani zapobiegania im.