Tradycyjny smak. Destylaty alkoholowe z owoców
⭐⭐⭐⭐⭐
✅ Autor: Klaus Hagmann, Birgit Essich
✅ Wydawca: Multico
✅ Strony: 120, Format: 15,3x21,6 cm
✅ Rok wydania: 2014, oprawa: twarda
✅ ISBN: 9788377632673
✅ EAN: 9788377632673
✅ Kod: 125290 at5
Kto choć raz miał do czynienia z przygotowaniem surowca, destylacją i smakowaniem destylatów z owoców, ten chętnie będzie do tego wracał. Książka ta przedstawia proces wytwarzania destylatów alkoholowych z owoców oraz najważniejsze informacje na temat przydatnych gatunków owoców, sposobu ich uprawy oraz niezbędną wiedzę z zakresu fizyki, chemii i mikrobiologii. Zawarte tu wiadomości ułatwią start początkującym, a doświadczonym gorzelnikom dostarczą materiału do porównań własnych tajemnych sposobów produkcji z cudzymi sekretami wytwarzania dobrych destylatów owocowych. Autorzy mają za sobą wiele lat praktyki, nauczania, prowadzenia seminariów i degustacji. Profesjonaliści radzą praktykom Przejrzyście i bardzo przystępnie Liczne zdjęcia wzbogacają tekst.