TRADYCYJNY SMAK. DESTYLATY ALKOHOLOWE Z OWOCÓW
KLAUS HAGMANN, BIRGIT ESSICH
- Wydawca: MULTICO
- Rok wydania: 2014
- Oprawa: OPRAWA TWARDA
- Format: 153 x 216 mm
- Ilość stron: 120
- EAN: 9788377632673
Kto choć raz miał do czynienia z przygotowaniem surowca, destylacją i smakowaniem destylatów z owoców, ten chętnie będzie do tego wracał. Książka ta przedstawia proces wytwarzania destylatów alkoholowych z owoców oraz najważniejsze informacje na temat przydatnych gatunków owoców, sposobu ich uprawy oraz niezbędną wiedzę z zakresu fizyki, chemii i mikrobiologii. Zawarte tu wiadomości ułatwią start początkującym, a doświadczonym gorzelnikom dostarczą materiału do porównań własnych tajemnych sposobów produkcji z cudzymi sekretami wytwarzania dobrych destylatów owocowych. Autorzy mają za sobą wiele lat praktyki, nauczania, prowadzenia seminariów i degustacji. Profesjonaliści radzą praktykom Przejrzyście i bardzo przystępnie Liczne zdjęcia wzbogacają tekst.
[Kod oferty,125290,9788377632673,2024-01-18 11:47:00]