Sękacz wagowo waha się od 1,2kg do 1.4 kg (w 90% waga sękacza wynosi 1,3kg)
Składniki : jaja, masło, śmietan, mąka, cytryna, cukier, aromat śmietankowy, proszek do pieczenia,
możne zawierać śladowe ilości: orzechów, rodzynek i maku
Nasze specjały są wyrabiane ręcznie, tylko z naturalnych składników i bez dodatku jakichkolwiek konserwantów. Jaja kupujemy od podlaskich rolników (tylko z wolnego wybiegu ) dzięki temu maja ładny żółty kolor i niepowtarzalny smak . Idealnie prezentują się na stołach wszystkich imprez okolicznościowych, jak i przy filiżance kawy w domowym zaciszu.
Sękacz jest podobny do ściętego pnia drzewa. Taki efekt powstaje w wyniku polewania rożna kolejnymi warstwami ciasta. Wówczas po przekroju sękacza widoczne są jasne warstwy ciasta podzielone ciemniejszymi warstewkami. Przypominają one słoje roczne w pniu drzewa, natomiast spływający w trakcie pieczenia nadmiar ciasta tworzy zastygające sople, imitujące sęki.
Uwaga! Drogi Kliencie wysyłki realizujemy 1 lub 2 razy w tygodniu. Z powodu zaistniałej sytuacji w kraju nie magazynujemy towaru. Chcielibyśmy abyście otrzymali jak najbardziej świeże i smaczne przysmaki.