TRADYCJE KULINARNE NORWEGII
TOMASZEWSKA-BOLAŁEK MAGDALENA
- Wydawca: HANAMI
- Rok wydania: 2022
- Oprawa: MIĘKKA ZE SKRZYDEŁKAMI
- Format: 165 x 245 mm
- Ilość stron: 240
- EAN: 9788365520845
Zapierające dech fiordy i piękno przyrody, a jednocześnie trudne warunki geograficzne. Norwegia to kraj, którego mieszkańcy przez lata pokonując wszelkie trudności i wspierając się wzajemnie, stworzyli unikatową kulturę kulinarną. To kraina nabiału, ryb, owoców morza, słodkich wypieków, a także kawy. Warto się przekonać, że to kierunek podróży dla wszystkich szukających mniej znanych smaków. "Tradycje kulinarne Norwegii" to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród. Partnerami projektu są: Ambasada Królestwa Norwegii w Warszawie, Arctic Paper, Fundacja Bunkatura, Instytucja Kultury Samorządu Województwa Pomorskiego i Nadbałtyckie Centrum Kultury w Gdańsku.
[Kod oferty,34698A02243KS,9788365520845,2023-10-05 05:04:27]