Toster przelotowy Royal Catering
RCKT-1940 moc 2200W
Nr katalogowy: 1268
1268-emaks gastronomia-emaks tostery-opiekacze-emaks
Cechy:
- Duża wydajność – od 180 do 720 tostów w godzinę
- Słabiej lub mocniej wypieczone kromki – 7 prędkości
- Oszczędność energii – 3 tryby grzania
- Proste czyszczenie i odporność mechaniczna – obudowa z gładkiej stali nierdzewnej
- Komfortowa eksploatacja – stabilność sprzętu
- Łatwa obsługa – dwa wyloty (z przodu i z tyłu)
- Precyzyjne ustawienie – nogi z regulacją wysokości
- Wyjmowana kratka w komplecie
- wymaganą przez Sanepid
SPECYFIKACJA TECHNICZNA | |
Model | RCKT-1940 |
Nr katalogowy | 1268 |
Napięcie | 230 V |
Moc | 2200 W |
Materiał | Stal szlachetna, aluminium |
Stopnie prędkości | 7 |
POZOSTAŁE DANE | |||
Stan artykułu | Nowy | ||
Funkcje | Standby – grzanie energooszczędne, Buns – górne grzanie, Bread – górne i dolne grzanie | ||
Wymiary (DxSxW) | 45 x 36,5 x 41 cm | ||
Waga | 15,6 kg | ||
Wymiary wysyłki (DxSxW) | 51 x 45 x 40 cm | ||
Waga wysyłki | 17,3 kg |
Toster przelotowy Royal Catering RCKT-1940
Oferowany toster przelotowy idealnie zda egzamin w wielu zakładach z branży HoReCa takich jak restauracje, bary szybkiej obsługi, kawiarnie, hotele, pensjonaty itp. Za pomocą modelu RCKT-1940 można przygotować szybko oraz higienicznie dużą liczbę chrupiących tostów.
Toster gastronomiczny Royal Catering RCKT-1940 – opis
Obudowa ze stali szlachetnej, dzięki swojej gładkiej powierzchni, jest bardzo łatwa w utrzymaniu czystości – tak ważnej w profesjonalnej gastronomii. Ponadto wyróżnia się dużą odpornością na uszkodzenia mechaniczne, m.in. zarysowania, otarcia i wgniecenia. Zarówno ten rodzaj stali, jak i aluminium, z którego zrobiono wewnętrzne elementy urządzenia Royal Catering, cechuje się wysoką odpornością na korozję.
Moc 2200 W sprawia, że model RCKT-1940 charakteryzuje się znaczną wydajnością. Wbudowany wentylator chroni sprzęt przed przegrzaniem podczas działania.
Siedem prędkości taśmy do umieszczania kromek umożliwia przypieczenie ich w różnym stopniu. Toster przelotowy dzięki swojej efektywności zapewnia przygotowanie w ciągu godziny np.:
- do 180 mocno przypieczonych tostów – 7. stopień
- do 420 średnio przypieczonych tostów – 3. stopień
- do 720 lekko wypieczonych tostów – 1. stopień
Im stopień wyższy, tym chleb jest bardziej opieczony – tosty zostają dłużej w urządzeniu.
Trzy tryby pracy pozwalają na dostosowanie grzania do własnych potrzeb. Maszyna Royal Catering daje wybór:
- grzania energooszczędnego (standby)
- górnego grzania – np. do bułek na hamburgery, miękkich od spodu i chrupiących od góry (buns)
- górnego i dolnego grzania – np. do równomiernego rumienienia kromek chleba (bread)
Wygodną obsługę zapewniają dwie tace wydawcze (z przodu i z tyłu). Gotowe tosty można szybko wyjąć z opiekacza elektrycznego. Model RCKT-1940 wyposażono w wysuwaną szufladę na okruchy, która upraszcza jego czyszczenie. Cztery nogi o regulowanej wysokości pozwalają stabilnie ustawić maszynę w miejscu pracy.
Toster przelotowy to niezwykle wydajny sprzęt gastronomiczny umożliwiający przygotowanie ponad siedmiuset tostów w godzinę! Potrzebujesz do swojej restauracji, kawiarni, baru, hotelu czy pensjonatu solidnego urządzenia zastępującego tradycyjne tostery? Jeśli tak, to wybierz model RCKT-1940 sprawdzonej marki Royal Catering.
Gwarantujemy Państwu również dostęp do części eksploatacyjnych i zapasowych oraz zapewniamy serwis pogwarancyjny.