Tortilla pszenna 30cm
Tortilla to pszenne placki wywodzące się z kuchni meksykańskiej i południowoamerykańskiej. Ilość potraw w jakich stosuje się tortille jest bardzo duża. Te najpopularniejsze to Wrap, Quesadilla.
Tortille można podawać zwiniętą, złożoną na ciepło i na zimno.
Płaski placek kształtu okrągłego do lekko owalnego z brązowymi plamami rozproszonymi równomiernie na tortilli. Tortille łatwo oddzielające się bez sklejania, z równymi krawędziami, niepozawijane, bez dużych pęcherzy.
Produkt odpowiedni dla vegan:
- brak składników pochodzenia zwierzęcego (możliwe śladowe ilości mleka używanego w tym samym zakładzie, ale na oddzielnej linii).
Produkt odpowiedni dla wegetarian:
- lakto-wegetarian
- owo-lakto-wegetarian
- owo-wegetarian (możliwe śladowe ilości mleka używanego w tym samym zakładzie, ale na oddzielnej linii)
Opakowanie: worek zawierający 18 sztuk tortilli o średnicy 30cm (+-2cm).
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej
- Waga jednego placka: 90g
- Waga paczki: 1,62kg (+-5%)
- Karton: 8 paczek (EAN: 5901730640335)
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Sposób przygotowania: Produkt gotowy do spożycia lub do przygotowania w mikrofalówce, na patelni, kontakt grillu lub w piekarniku.
Tortilla w opakowaniu food service (worek transparentny z nadrukowanymi podstawowymi informacjami o produkcie).
Wartości odżywcze produktu (na 100g):
- wartość kaloryczna: 1341 kJ / 318 kcal
- tłuszcze: 6,4 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 2,4 g
- węglowodany: 56,0 g
- w tym cukry: 2,30 g
- błonnik: 3,1 g
- białko: 7,5 g
- sól: 1,1 g
Składniki: MAKA PSZENNA 66%, woda, olej palmowy, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; cukier, gluten pszenny, sól, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; stabilizatory: E466, guma ksantanowa, guma guar; regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; substancje konserwujące: sorbinian potasu, propionian wapnia; substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; skrobia pszenna, środek do przetwarzania mąki: L cysteina.
Produkt może zawierać sezam i mleko
Do powszechnego spożycia z wyjątkiem dzieci poniżej pierwszego roku życia i osób uczulonych na: GLUTEN (PSZENNY, JĘCZMIENNY, ŻYTNI, ORKISZOWY), MLEKO, SOJĘ, JAJA, GORCZYCĘ, ORZECHY, nasiona SEZAMU.